© Anamur Manşet 2012- 2024

Ergenekon Parkı Yenileniyor ,3 Mahalleye Cansuyu

Ergenekon Parkı Yenileniyor ,3 Mahalleye Cansuyu



Göktaş Mahallesi, Sağlık Mahallesi ve Bahçe Mahallesi’nin kesişim noktasında yer alan Anamur’un en eski parklarından biri olan Ergenekon Parkı baştan aşağı yenileniyor.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe 24 Mart 2017 Cuma günü mesai saati sonrası Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Kibrit, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel ve teknik personelleri ile Ergenekon parkında bir araya gelerek Ergenekon parkı için planlanan Cansuyu Ergenekon Botanik Parkı Projesi ile ilgili olarak incelemeler gerçekleştirdi. Anamur Belediyesi Plan ve Projeler Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğünden oluşan teknik personel ile parkta incelemeler gerçekleştiren Başkan Mehmet Türe yaptığı toplantı ve inceleme sonrası Ergenekon Parkında uygulanması düşünülen proje hakkında bilgiler verdi.

Başkan Mehmet Türe, Ergenekon Parkı’nın en eski parklarından biri olduğunu belirterek başladığı konuşmasında “Ergenekon Parkı Anamur için çok önemli bir park. Mazisinde çok hareketli günler de yaşadı. Anamur Devlet Hastanesine de yakın olması sebebi ile önemi bir kat daha artıyor. Bizde Anamur Belediyesi olarak şuan eski hareketliliğini yitiren Ergenekon parkını canlandırmak ve kesişim noktasında yer aldığı mahallelere ve Anamur’a kazandırmak için kollarımızı sıvadık. Burada oluşturulacak Botanik Park’ın içerisinde ayrı bir bölümde birde engelli kardeşlerimiz için faydalanabilecek bir park oluşturacağız. Öncelikle engelli parkından bahsetmek istiyorum, bu parkta engelli vatandaşlarımızın kolayca faydalanabileceği engelli salıncağı ve benzeri park grupları yer alacak botanik parkta ise gölet ve havuzlar, doğal taş kaplamalar, led aydınlatmalar, kafeterya, çocuklarımızın gezip görebileceği hayvan cinsleri, fitness grubu, ışıklı kemerler, müzikli süs havuzu, çocuk oyun grubu, macera parkı ve pergolalar yer alacak. Anamur’a bu müjdeyi vererek hayırlı olsun demek istiyorum. İkinci dönemimizde Kalınören Lütfi Özdemir Spor Kompleksi, Kardeş Kentler Parkı, Bahçelievler Parkı ve Spor Alanı, Çavuşpınarı Parkı düzenlemesi, Muşurup Sanat Sokağı düzenlemesi, Üçgen park düzenlemesi, Köşekbükü Astım Mağarası restorasyonu ve son olarak Ergenekon Parkı’nın botanik parka dönüştürülerek baştan aşağı yenilenmesi ile ilçemize önemli park, bahçe ve sosyo-kültürel alanlar kazandırmış olacağız. Geleceğimiz olan çocuklarımıza eskiden olduğu gibi yeşillerle dolu bir Anamur bırakacağız ben Bahçe Mahallesi sakinleri, Göktaş Mahallesi ve Sağlık Mahallesi sakinleri başta olmak üzere tüm Anamur halkına tekrar hayırlı olsun dileklerinde bulunmak istiyorum.”dedi.

Toplantının ardından ilgili birimler proje çizimi ve uygulanması için çalışmalara başlamak üzere parktan ayrıldı. loading... var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime(); /* DO NOT MODIFY */ (function(w,d) { w.cdxhd = w.cdxhd || []; w.cdxhd.push({ \"cdxhd_bpid\":208199, \"cdxhd_dev\": \"mobile\", \"cdxhd_plugin\":\"sticky\", \"cdxhd_settings\": { \"position\":\"footer\" }, \"cdxhd_vtag\":20151021, \"cdxhd_slot\":w.cdxhd.length }); var s = d.createElement(\"script\"); s.async = true; s.src = \'//static.dskfv.de/js/loader_v2.js?cb=\'+(new Date().getMinutes()+new Date().getHours()); d.head.appendChild(s); }(this,document)); Loading... (function(){ var D=new Date(),d=document,b=\'body\',ce=\'createElement\',ac=\'appendChild\',st=\'style\',ds=\'display\',n=\'none\',gi=\'getElementById\'; var i=d[ce](\'iframe\');i[st][ds]=n;d[gi](\"M230348ScriptRootC105303\")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(\"\");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](\"M230348ScriptRootC105303\");}var dv=iw[ce](\'div\');dv.id=\"MG_ID\";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=105303;c[ac](dv); var s=iw[ce](\'script\');s.async=\'async\';s.defer=\'defer\';s.charset=\'utf-8\';s.src=\"//jsc.mgid.com/a/n/anamurmanset.com.105303.js?t=\"+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})(); (function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14310\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_mobile_content\", id: 14310, tid: 18790 }); }); (function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973}); (function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14305\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content\", id: 14305, tid: 18780 }); });

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER