© Anamur Manşet 2012- 2024

Dragon Çayına Akan Kanalizasyon Atıklarına Tepkiler Büyüyor

Dragon Çayına Akan Kanalizasyon Atıklarına Tepkiler Büyüyor




BAL: DRAGON ÇAYI KANALİZASYON ATIKLARI İLE KİRLETİLİYOR
GÜNGÖR: BÖLGE KARANTİNAYA ALINMALI….


Bir türlü çözüme kavuşturulamayan, Dragon çayına akan kanalizasyon atıklarına tepkiler de çığ gibi büyüdü.

Dragon Çayı ve Alaköprü havzasında bulunan Akine, Ormancık ve Sarıağaç Mahallesi sakinleri konuyu Anamur Kaymakamlığı, Büyükşehir ve Anamur Belediyesi ile Devlet Su İşleri yetkililerine defalarca aktarmalarına karşın sonuç alamadılar.

Alaköprü Barajının yapımı nedeniyle boşaltılan ve Toki tarafından yapılan yerleşkelere 2014 yılında taşınan Akine, Ormancık ve Sarıağaç mahallelerinin kanalizasyon atıklarının, binlerce çiftçinin sulama suyunu aldığı Dragon çayına akması tepkilere neden oluyor.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın, Haziran ayında Anamur ziyaretinde Sulama Birliği Başkanı Hasan Ali Bal tarafından gündeme getirilen ve çözüm talep edilen Kanalizasyon sorunu çözümsüz kaldı.
Alaköprü Barajı etrafında üreticilik yapan yüzlerce çiftçinin, damlama sistemi ile sulama yaptıkları ve bu nedenle enfeksiyon kaparak uzun bir tedavi süreci yaşamasına rağmen soruna çözüm bulunmaması tepkileri de beraberinde getiriyor.
İlgili kurumlara onlarca dilekçe yazarak sorunun çözümünü talep ettiklerini belirten Sulama Birliği Başkanı Hasan Ali Bal,’ Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan beyin Anamur ziyaretinde konuyu kendilerine aktardım. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ yetkililerine sözlü ve yazılı olarak talebimizi ileterek, durumun aciliyetini bildirdik. Maalesef hiçbir kurumdan olumlu sonuç alamadık. Kanalizasyon atıkları Dragon çayına akmaya devam ediyor, hem bölgede yaşayanlar hemde çiftçilik yapan vatandaşların sağlığı tehlike altında. Yetkililerden bir an önce sorunu çözüm bulmalarını bekliyoruz’ dedi.
Bölgede üreticilik yapan Ziraat Mühendisleri Odası Anamur Temsilcisi Mustafa Güngör de durumun ciddiyetinin farkına varıldığında geç kalınmış olacağını söyledi.
Güngör; Alaköprü çevresinde biyolojik atık su arıtma tesisinin acilen yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Bölge karantina altına alındıktan sonramı soruna çözüm bulunacak?” diye sordu. Güngör, seralarını kanalizasyon atık sularıyla sulamak istemediklerini ifade ederek,“Devlet Su İşleri’nin \'çelik depolama yapıyoruz\' söylemleri doğru değil. Elimizde çektiğimiz fotoğraflar var. Kanalizasyon atıkları borularla Dragon çayına tahliye ediliyor. Seralarımızı yağmurlama sistemi ile suladığımız için enfeksiyon kapıyoruz.
Çevre halkının da özellikle yaz mevsiminde kokudan oldukça rahatsız olduğuna vurgu yapan Güngör, “Anamur’un sorunlarına köklü çözüm aramak yerine, açıklama üstüne açıklama yaparak \'yok böyle bir şey\' demek gerçek dışıdır” dedi.

Kaynak:yeni-anamur.com





(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14310\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_mobile_content\", id: 14310, tid: 18790 }); });

loading...
var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();






Loading... (function(){ var D=new Date(),d=document,b=\'body\',ce=\'createElement\',ac=\'appendChild\',st=\'style\',ds=\'display\',n=\'none\',gi=\'getElementById\'; var i=d[ce](\'iframe\');i[st][ds]=n;d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(\"\");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\");}var dv=iw[ce](\'div\');dv.id=\"MG_ID\";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=123131;c[ac](dv); var s=iw[ce](\'script\');s.async=\'async\';s.defer=\'defer\';s.charset=\'utf-8\';s.src=\"//jsc.mgid.com/a/n/anamurmanset.com.123131.js?t=\"+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();








(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973});




(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14305\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content\", id: 14305, tid: 18780 }); });














İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER