© Anamur Manşet 2012- 2024

Deniz Anamuru Akdenizin Yıldızı Yapacağız Yatırımlarımızla Donatacağız

Deniz Anamuru Akdenizin Yıldızı Yapacağız Yatırımlarımızla Donatacağız


Cumhuriyet Halk Partisi Anamur Belediye Başkan Adayı Ziraat Mühendisi ve İş Adamı Durmuş Deniz Projelerini Anamurlulara sundu. Deniz, ekibiyle birlikte uzun araştırmalar sonucunda Anamur’un ihtiyaçlarını belirliyerek bu ihtiyaçlara cevap verecek projeler üretti.Anamur’u Akdeniz’in Yıldızı Olacak, Anamur’u Yatırımlarımızla Donatacağız başlıklı projeleri;1:İçme Suyu Projemiz: İlçemizin yıllardır çözüm bekleyen en önemli sorunlarından birisi içme suyu sorunudur. Göreve geldiğimiz zaman en hızlı biçimde Anamur halkımızın kendi musluklarından sağlıklı içme suyu kullanabilmelerini sağlamak öncelikli işimiz olacaktır. Bundan böyle Anamur’da içme suyu sorunu yaşanmayacaktır.2:Otopark Projemiz: Anamur’un en acil sorunlarından birisi otopark sorunudur. İlçemizin nüfus yoğunluğunun günlük dağılımı ve coğrafi yerleşimi dikkate alınarak hazırladığımız Otopark Projemiz öncelikli olarak hayata geçirilecektir. Çarşı merkezinde Çavuş Pınarı, Kaplan Sineması, Üçyol, Bankalar Caddesi ve Saçkan Kavşağı bölgelerinde trafiği rahatlatacak kapalı ve açık otoparkları hızla inşa ederek halkımızın kullanımına sunacağız. İskele Mahalle’mize de otoparklar yapmak öncelikli hedefimizdir.


3. Yeni Hal Kompleksi Projemiz: Anamur’umuz çok önemli bir tarım bölgesidir. İlçe nüfusumuzun % 90’ının tarımla doğrudan veya dolaylı olarak ilişkisi var. Muz, çilek, avokado vb ürünlerimizin marka değerinin yükseltilmesi için özel çalışmalar yapılacaktır. İlçemizde düzgün çalışan depolama ve ambalajlama tesislerimiz olmadığı için ürünlerimizin raf ömrü kısa olmaktadır. Bunun için Anamur’umuzun yeni, modern bir Hal Kompleksi’ne ve iyi işleyen paketleme tesislerine ihtiyacımız vardır. Ürünlerimizin raf ömrünü uzatarak, ambalajlama sorunlarını çözerek
marka değerini arttıracağız.










4. Kent İçi Ulaşım Projemiz: Anamur’un kent merkezi (İskele, Cerenler, Ören ve merkez mahalleler) ile çevre mahalleleri (köyler) arasındaki ulaşım sorununu göreve geldikten sonra insana yaraşır biçimde, öncelikle çözeceğiz. Hemşerilerimizin yeni, modern toplu taşıma araçları ile daha konforlu seyahat etmeleri için gerekli çalışmaları yapacağız.











5:Selüloz Üretim Tesisi Projemiz: Bu tesisimizde, atık muz gövdelerinden kâğıt selülozu üreterek ekonomimize katkı sağlayacağız. Böylelikle bir yandan çevremizi korurken diğer yandan istihdamı arttıracak ve işsizliği azaltacak olan bu projemizi hızla uygulamaya koyacağız.





6:Üretici Birlikleri ve Üretim Kooperatifleri Projemiz: Üreticilerimizin birlik olmalarına ve kooperatif çatısı altında toplanarak ürünlerinin daha değer fiyatla satılmasına önderlik yapacağız.






7:Anamur Sahilini Düzenleme Projemiz: Pullu’dan Ören’e kadar uzanan 17 km’lik sahil projemizle Anamur’umuzun turistik değerini yükselteceğiz. Sahillerimizin periyodik temizliği ile eşsiz kumsalımızı ve tertemiz denizimizi Anamur’a yaraşır hale getireceğiz. Özellikle; İskele bölgemizdeki nüfus ve günlük ziyaretçi yoğunluğu dikkate alınarak hijyen koşulları sağlanmış, insan sağlığına uygun, modern tuvalet ve duşlar yapılacaktır. Bölgemizdeki tüm tesislerde ve plajlarda turizmin asgari hizmet koşulları sağlanacak, insan odaklı hijyen koşulları oluşturulacaktır.8:Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projemiz: Dragon Çayı ile Mamure Kalesi arasına yapacağımız bisiklet ve yaya yolu ile hemşerilerimiz ve Anamur’a gelen yerli-yabancı turistler için yeni bir gezinti, dinlenme ve turizm alanı oluşturacağız. Yürüyüş yolu başlangıcına koyacağımız bisiklet istasyonu ile hemşehrilerimizin ücretsiz bisikletlerle spor da yapabilmelerini sağlayacağız.
Anamur’da
Yaşam Kalitesini Yükselteceğiz,
Turizmi Geliştireceğiz



9:Engelsiz Yaşam Projemiz: Anamur’da yaşamın bütün alanlarında engelleri yok edeceğiz. Ulaşım projeleri başta olmak üzere belediyemizin tüm uygulamalarında (toplu ulaşım araçları, yollar, parklar, spor alanları…) engelsiz yaşamın gereği olan düzenlemeler yapılacaktır.
Engeli olan hemşehrilerimizin denizden yararlanabilmeleri için Dragon Parkı’nda Engelsiz Plajı’nı açacağız.





10:Taziye Evleri Projemiz: Vefat eden hemşehrilerimize son görevimizi layıkıyla yapabilmek ve ailelerinin acılarını azaltabilmek için mahallelerimizde taziye evleri açacağız. Taziye evlerimiz, aynı zamanda Muhtar Ofisi ve gençlerimiz için okuma salonu olacak şekilde projelendirilecektir.





11:Eğitim Kurumlarımızda ve Camilerimizde Hijyen Projemiz: Okullarımızda ve camilerimizde belirli periyotlarla belediyemiz tarafından temizlik ve hijyen bakımı yapılacaktır. Özellikle buralardaki tuvaletler ozon ile temizlenerek daha sağlıklı koşullar oluşturulacaktır.





12:Zirai İlaç ve Gübre Ambalajı Geri Dönüşüm Projemiz: Bu projeyle, zirai ilaç ve gübre ambalajlarının yarattığı çevre kirliliği önlenecektir. Atık ambalajlar bayilere konulacak geri dönüşüm kutularına toplanılacak ve ekonomiye yeniden kazandırılacaktır. Zehirli atıkların tahliye kanallarına ve akarsulara bırakılması önlenecek, akarsulara gerilecek filelerle atıkların denize ulaşması engellenecektir.
Hedefimiz Temiz ve Sağlıklı Bir Anamur’da Yaşamaktır.






13:Dragon Çayı Düzenleme ve Temizleme Projemiz: Çay kıyısı Antalya asfaltından denize kadar sosyal donatı alanı haline getirilecek ve yürüyüş yolu olarak halkımızın kullanımına sunulacaktır.
Alaköprü civarından çaya bırakılan kanalizasyon atıkları vidanjörler aracılığıyla kaynağından alınarak arıtma tesisine boşaltılacaktır. Böylelikle çaydaki kanalizasyon kirliliği engellenecektir. Çaydaki çevresel atıklar da belediyemizce yapılacak periyodik temizlikle önlenecektir.





14:Temiz Anamur Projemiz: Kuracağımız özel ekiplerle ilçe merkezimizin, sahillerimizin, turistik alanlarımızın, mesire yerlerimizin temizliğine ve bakımına özen göstereceğiz. Mezarlıklarımızın, camilerimizin ve okullarımızın temizlik ve hijyeni daima önceliğimiz olacaktır.





15:Katı Atık Tesisi Projemiz: Anamur’da hali hazırda Kaş Yaylası’na dökülen çöplerin yarattığı çevre kirliliği, kuracağımız katı atık tesisiyle sona erdirilecektir. Dünyadaki çevre kuruluşlarının desteği de alınarak hazırlayacağımız Katı Atık Tesisi Projesi hızla hayata geçirilerek çevre sağlığımız korunacak ve tesisten elde edilecek geri dönüşümlerle ekonomimize katkı sağlanacaktır.





16:Kent Meydanı Projemiz: Bu projemizin uygulanması sonucunda, Göçmenler ve İskele Mahallelerimizde olmak üzere Anamur’umuza iki adet modern Kent Meydanı kazandırılacaktır.





17:Şehir Mezarlığı Projemiz: Mevcut şehir mezarlığımızın ihtiyacı karşılamaması nedeniyle bölgemizdeki hazine arazilerinden en uygunu şehir mezarlığına tahsis edilecek ve hızla düzenlemesi yapılacaktır.18:Seyir Terası Projelerimiz: Atatepe, Azıtepe ve Radar Tepesi’ne yapacağımız yatırımlar ve sosyal donatı alanlarıyla hemşehrilerimize eşsiz bir Anamur manzarası sunacağız ve Yamaç Paraşütü turizminde Anamur’umuzu bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Bu alanlarda alternatif havacılık ve ekstrem sporların yapılmasını destekleyeceğiz.






19:Anamur Barış Şenliği Projemiz: İlçemiz turizmini geliştirmeyi, Anamur’un uluslararası tanınırlığını sağlamayı ve marka değerini yükseltmeyi hedefleyen; sevgi, barış, kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla her yıl geleneksel olarak Uluslararası Anamur Barış Şenliği’ni düzenleyeceğiz.
Anamur
Kardeşlik, Barış ve Sevgi ile
Anılacak…






20:Genç Girişimci Projemiz: Anamurlu gençlerimizin fikirlerini, projelerini hayata geçirebilmeleri için belediye bünyesinde girişimciliğe ve iş kurmaya yönelik çeşitli atölyeler oluşturacağız. Ayrıca gençlerin iş hayatında karşılaşabilecekleri sorunların çözümü konusunda bilgilenmelerini ve teknik destek almalarını sağlayacağız. Belediye bünyesinde kuracağımız Avrupa Birliği Gençlik Programları Ofisi aracılığı ile gençlerimizin hazırladıkları projelerle AB hibe programlarına başvurabilmelerinin yolunu açacağız. Böylelikle gençlerimizin girişimciliğini destekleyecek ve yeni iş alanlarında istihdam sağlamaya yönelik yatırım yapmalarının yolunu açacağız.
Anamur Genç TV adıyla bir televizyon stüdyosu kurarak, gençlerimizin iletişim ve medya alanındaki yeteneklerini sergilemeleri ve geliştirmeleri için gerekli ortamı oluşturacağız.





21:Kadının El Emeği Göz Nuru Pazarı Projemiz: Kadınlarımızın üretime ve sosyal yaşama daha etkin katılımlarını ve katkılarını sağlayacağız. Bu projemizle kadınlarımızın aile ekonomilerine destek olmalarının yolunu açacağız.
Evlerimize Aş,
Gençlerimize İş
İçin Geliyoruz.22:Folklorumuzu Gelecek Nesillere Aktarma Projemiz: Halk oyunlarımızı yaşatmak, çocuklarımıza sevdirmek ve öğretmek amacıyla kurslar ve etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca yöresel hikâyelerin, yemeklerimizin, geleneklerimizin ve Anamur’un tarihi kişiliklerinin yaşatılması amacıyla özel çalışmalar yapacağız. Halk oyunları yarışmalarına katılacak gençlerimize her türlü desteği vereceğiz.






23:Anamur Tanıtım Projemiz: Kamu ve özel sektör temsilcileri, odalar, ilgili sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bir Anamur Tanıtım Vakfı kuracağız. “Marka Kent Anamur” hedefine ulaşmak amacıyla çalışacak bu vakıf aracılığıyla ilçemizin ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığı sağlanacak ve ilçemizin kalkınmasına, ilçemiz turizmine gereken destek en üst düzeyde verilecektir. Bu kapsamda belediyemizin sahip olduğu “Kardeş Belediyeler”le ilişkiler devam ettirilecek ve ulusal – uluslararası yeni kardeş belediyeler eklenecektir.
Marka Kent
Anamur Hedefi ile
Çalışacağız.





24:Tarihi Evlerin Restorasyonu Projemiz: Bu projemizle tarihimize ve kültürümüze sahip çıkarak Anamur’da artık pek azı ayakta kalmış olan tarihi evlerimizin ve konaklarımızın restore edilmesini sağlayacağız. Turizme kazandırılacak olan bu mekânlarda gençlerimize istihdam yaratacağız.





25:Semt Spor Alanları Projemiz: Amacımız, Atatürk’ün “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözü doğrultusunda sağlıklı nesiller yetiştirmektir. Bu amaçla semtlerde yapacağımız farklı spor dallarına ait spor sahalarında gençlerimizi sporla buluşturacağız. Bu sahalarda her yaştaki Anamurlu hemşehrimiz spor yapma imkânına kavuşmuş olacaktır. Ayrıca ilçemize kazandıracağımız açık ve kapalı yüzme havuzları ile vatandaşlarımıza keyifli bir hizmet sunacağız.
Tevazu, Hoşgörü ve İşbirliği
Yönetim İlkemiz Olacak.





26:Anamur Organize Sanayi Sitesi Projemiz: Mevcut sanayi sitesi artık ihtiyacı karşılamamakta ve gelişen, büyüyen Anamur’umuza yakışmamaktadır. Büyükşehir Belediyemizin de desteğini alarak Anamur’umuzun önümüzdeki 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak modern bir Organize Sanayi Sitesini ilçemize kazandıracağız.





27:Sokak Hayvanlarını Koruma ve Bakım Projemiz: Doğadaki her canlı bizim için önemli ve değerlidir. Sokak hayvanlarımızın bakmını ve korunmasını, belediyemize ait hayvan barınağında sağlayacağız. Kuracağımız özel birimle lokantaların yemek fazlasının çöpe gitmesini önleyerek hayvanlarımızın beslenmesini sağlayacağız. Bu birimdeki veterinerlerimiz aracılığıyla hayvanlarımızın bakımı periyodik olarak yapılacaktır.





28:Halkımızın şu anda Belediyemizden almakta olduğu YERİNDE HASTA BAKIMI, HASTA NAKİL AMBULANS HİZMETLERİ, CENAZE HİZMETLERİ gibi sosyal belediyecilik hizmetleri genişletilerek aynen devam ettirilecektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER