© Anamur Manşet 2012- 2024

CHP'li Tekin Mutlu'dan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Anamur Meclis Üyesi ve Adayı Av.Tekin Mutlu,  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptı. 

 

Mutlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti;


Bugün, tüm dünyada eşitlik, özgürlük ve adalet arayışının sembolü haline gelen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamanın, aynı zamanda kadınların karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmenin ve bu sorunları çözmek için atılacak adımları gündeme getirildiği önemli bir gündür. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kadınların toplumsal hayatta karşılaştıkları engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürmenin ve kadın-erkek eşitliğini sağlamanın önemini vurgulamak istiyorum.

Kadınlar, tarih boyunca pek çok alanda önemli başarılara imza atmış, toplumsal ve ekonomik kalkınmada önemli roller üstlenmişlerdir. Ancak ne yazık ki, kadına yönelik şiddet, cinsiyet eşitsizliği ve ayrımcılık gibi sorunlar, maalesef ülkemizde halen varlığını sürdürmektedir. Bu sorunların üstesinden gelmek için hep birlikte, el ele vermek ve somut adımlar atmak zorundayız.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kadınların siyasetten iş hayatına, eğitimden sağlığa her alanda eşit haklara sahip olması ve bu haklarını özgürce kullanabilmesi için mücadele ediyoruz. Kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamdaki yerini güçlendirme, onların karar alma süreçlerinde daha fazla söz sahibi olmalarını sağlama ve kadına yönelik şiddetin her türlüsüyle mücadele etme konusunda kararlıyız.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; kadınların hakları, insan haklarıdır ve bu haklar için verilen mücadele, daha adil ve eşit bir dünya için verilen mücadelenin ta kendisidir. Kadınlarımızın yanında olmaya, onların sesi olmaya ve haklarını korumak için çalışmaya devam edeceğiz.
8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ,kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden ve Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler üstlenmiş ve görevlerini başarıyla yerine getirmişlerdir.

Bugün, tüm kadınlarımızın, yaşamın her alanında daha fazla söz sahibi olması, eşitlikçi ve özgür bir toplumda yaşaması dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; bu anlamlı günde tüm kadınlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.” dedi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER