© Anamur Manşet 2012- 2024

CHP Milletvekili Antmen, Anamur İskelesi'ni Meclis'e Taşıdı

CHP Milletvekili Antmen, Anamur İskelesi'ni Meclis'e Taşıdı



Özcan GÜNGER / Anamur Manşet ; CHP Milletvekili Antmen, Anamur İskelesi'ni Meclis'e taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili ALPAY ANTMEN,Anamur İskelesi'nin eksikliklerine ve ne zaman kullanılabilir hale getirileceğine ilişkin, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı ADİL KARAİSMAİLOĞLU'nun cevaplaması üzerine yazılı soru önerğesinde bulundu.


CHP Mersin Milletvekili ALPAY ANTMEN'nin soru önergesi şöyle ;

Yapımına 17 Mart 2017 tarihinde başlanan Mersin Anamur İskelesi’nin inşaatı 17 Aralik 2019 tarihinde bitmiştir. Ancak yapımına 44 milyon lira harcanan bu iskele, hatalı ve eksik yapılmıştır. İskelede gümrük binası bulunmamaktayken sözde inşaatın bittiği tarihten 2 yıl sonra prefabrikten bir bina yapılmıştır.

İskeledeki bulunan yangın vanaları yangın hortumları eksikliği gözlemlenmektedir. Elektrik direklerinin çürüdüğü ifade edilmektedir. Şu anda iskele atıl durumdadır. Bu iskelenin sağlıklı çalışabilmesi için dalgakıran yapılması gerektiği bölğedeki uzmanlarca ifade edilmektedir. Dalgakıran olmazsa gemilerin rüzğarlı ve fırtınalı havalarda iskeleye yanaşabilmenin çok zor oldugu ifade edilmektedir. Günübirlik gezi yapan turizm tekneleri bu iskeleye yanaşamamaktadır. Anamur’da kalan yerli halk ve Anamur’u ziyarete gelen turistler 20 kilometre uzaktaki Bozyazı Balıkçı Barınağına bırakılmak durumunda kalınmaktadır.

Bu bağlamda;

1 — Mersin Anamur İskelesinin inşaatı hangi firmaya ihale edilmiştir ? İhale ne şekillerde, kimler tarafından ve kaç lira bedelle yapılmıştır ?

2 — Bahsi geçen ihale şartnamesi nasıl hazır1anmiştır? İhalenin sözletmesinde gümrük binası ve dalgakıran bulunmakta mıydı? Eger bulunmakta ise işi yapan firma bunu neden yapmamiştır? Eğer sözleşmede gümrük binası ve dalgakıran yoksa bu şekilde bir ihale sözleşmesi nasıl hazırlanabilmiştir? Bu kişiler hakkında idari ve hukuki bir soruşturma açılmış mıdır?

3 — Şu anda atıl olan iskelenin sağlıklı bir şekilde çalıştırlması için dalgakıran yapilacak mıdır? Kilometrelerce uzağa bırakılmak zorunda olan yerel halk ve turistlerin yaşadığı bu maddi ve manevi zarar ne şekilde telafi edilecektir? Bu iskele ne zaman faaliyete açılarak halkın kullanımına sunulacaktır?




(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER