Büyükşehir, 16 Ayda 44 Bin 190 Çocuğun Yaşamına Dokundu
GÜNDEMBüyükşehir, 16 Ayda 44 Bin 190 Çocuğun Yaşamına Dokundu
Özcan GÜNGER / Anamur Haberleri ; Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Tarsus Gençlik Kampı’ndan Etkinlik Merkezi’ne toplam 11 noktada kadınlar ve çocuklara yönelik birçok etkinliğe imza attı. Etkinliklerde 1 Nisan 2019’dan bu yana 44 bin 190’ı çocuklar olmak üzere toplam 61 bin 55 kişiye ulaşıldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, çalışmalarla çocuklardaki endişe ve kaygıyı azaltıp özgüveni artırmak istediklerini belirterek, yılda 100 bin çocuğa ulaşabilmeyi hedeflediklerini söyledi.
Çalışmalar Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülüyor
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in seçim sürecinde verdiği sözlerden birisi, kadın ve çocuklara yönelik çalışmaların yürütüleceği bir daire başkanlığının kurulmasıydı. 1 Nisan 2019’dan bu yana Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından yürütülen çalışmalar, 2019’un Ekim ayında kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde sürdürüldü.
Ulaşılan 61 bin 55 kişiden üçte ikisi çocuklar
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 16 aylık süreçte 11 farklı noktada bir dizi etkinliğe imza attı. Etkinlikler kapsamında Tarsus Gençlik Kampı’nda 20 bin 757 çocuk doğayı tanırken, Etkinlik Merkezi’nde toplam 8 bin 72 kadın ve çocuk yeni beceriler kazandı. Burada düzenlenen ‘Mahremiyet Eğitimi’, ‘Kadınlara Özel Fotoğraf Eğitimi’ ve ‘Taş Boyama Atölyesi’ gibi çalışmalar kentteki çocuklarda ve kadınlarda fark yarattı. Halk Sanat Atölyesi, Kadın Danışma Merkezi, Kadın Sığınma Merkezi, Gazi Çiftliği, Adile Teyze ve Münir Özkul Kreşleri ile Terapi Merkezi gibi noktalardan oluşan toplam 11 merkezde 44 bin 190 çocuk ve 22 bin 358 yetişkinden oluşan toplam 61 bin 55 kişi ağırlandı.
“Her yıl 100 bin çocuğa ulaşabilirsek bizim için tatmin edici bir rakam olacak”
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, aradan geçen süreçte kentteki birçok çocuğun ve kadının hayatına dokunduklarını belirterek, “Doğal hayat içerisinde mümkün olduğunca çok çocuk, kadın ve aileye ulaşmaya çalıştık. Çünkü bağımlılık etrafımızı o kadar çok sarmıştı ki, artık bizi had safhada rahatsız ediyordu. Dolayısıyla ilk faaliyetimiz çocukları doğaya çekmek oldu. Doğaya çekme çalışmalarından da Gençlik Kampı ortaya çıktı. Geçen süre içerisinde tüm birimlerimizde toplamda 60 bin küsur ziyaretçimiz oldu. Bunun 44 bini çocuk. Her yıl 100 bin çocuğa ulaşabilirsek bizim için tatmin edici bir rakam olacak” dedi.
“Bireylerde özgüveni artırmak istiyoruz”
Yaptıkları çalışmalarla çocuklarda ve kadınlarda fark yaratmayı hedeflediklerini vurgulayan Dokucu, şunları söyledi:
“Bireylerde özgüveni artırmak, farkındalıklarını artırmak istiyoruz. Kendilerine saygılarında, topluma saygılarında, özgüvenlerinde hep farkındalık yaratacak çalışmalara gittik. Kreşlerimizde ilk günden aileler teşekkür etmeye başladı. Doğa içerisindeki çalışmalarımızda da örneğin engelli bir çocuğumuz geliyor. Başaramayacağını düşünüyor. Ellerinden tutuyoruz. ‘Hadi, yaparsın’ diyoruz. İkinci defa bizi yanında istemiyor. Her bir engeli aştığında çocuğun özgüveni artıyor. Zaten çocuğun içinden endişeyi ve korkuyu alıp özgüveni yerleştirdiğimizde sonrasında korkacak bir şey kalmıyor.”
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
İlginizi Çekebilir