© Anamur Manşet 2012- 2024

Bozyazı Şehitler Belgeseli Galası Yapılacak

Bozyazı Şehitler Belgeseli Galası Yapılacak




Özcan GÜNGER / Anamur Manşet ; Bozyazı Şehitler Belgeseli Galası Yapılacak


Mersin Bozyazı Belediyesi tarafından çekimleri Kayı Film\'e yaptırılan Bozyazı Şehitler Belgeseli\'nin Gala\'sı 30 Mart 2018 Cuma günü saat 14:30\'da Bozyazı Anemurion Hotel Sinema Salonu\'nda yapılacak.

Terörle mücadelede hayatını kaybetmiş kahraman vatan evlatlarını anmak, aziz hatıralarını gelecek nesillere aktarmak, ailelerinin acılarına ortak olmak ve Bozyazı\'ya görsel bir arşiv bırakmak için hayata geçirilen Belgesel Film çalışmasının geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen çekim çalışmaları sonrası film gösterime hazırlandı. Türkiye\'de ilk kez terörle mücadele şehitlerini konu alan belgesel filmlere imza atan Kayı Film Bozyazı Şehitler Belgeseli ile de Bozyazılı 8 Şehidin anılarını Bozyazı Belediyesi öncülüğünde beyaz perdeye aktardı.

75 dakikalık belgesel filmin fragmanı geçtiğimiz gün yayınlanırken daha şimdiden filme ilgi yoğun oldu. Sosyal medya başta olmak üzere birçok paylaşım platformunda film fragmanını onbinlerce kişi izledi.

Bozyazı Belediye Başkanlığı için gerçekleştirilen belgesel çalışmasının Proje Danışmanlığı\'nı Belediye Başkan Yardımcısı Birsen Atılkan yaptı. Canlandırma çekimlerinin de yer aldığı Belgesel filmde Belediye Başkanı Mehmet Ballı Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri seslendirdi.

Bozyazılı Gaziler\'in de yer aldığı filmde 1995 yılında bölücü terör örgütü tarafından ailesinin yanında Sivas\'ta yolu kesilerek katledilen Şehit Astsubay Murat Namdar\'ın anılarını olay esnasında yanında bulunan ve bölücübaşının İmralı\'daki duruşmalarına müdahil olan kamuoyunun Yıldız Hemşire olarak tanıdığı eşi Yıldız Namdar anlattı. Bilindiği üzere o günlerde Yıldız Hemşire\'nin mahkemedeki konuşması PKK elebaşı Bebek Katili Abdullah Öcalan´ın duruşmasını yürüten Mahkeme Başkanı Mehmet Turgut Okyay başta olmak üzere duruşmanın 3´üncü gününde basın mensupları da dahil olmak üzere duruşmayı takip eden herkesi gözyaşlarına boğmuştu.

Şehit Aileleri\'nin onur konuğu olarak yer alacağı Gala gösterimine vatandaşların yanı sıra Bozyazı Kaymakamı, Bozyazı Belediye Başkanı ve Bozyazı protokolü de katılacak.

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine gala sonrası farklı gün ve saatlerde ücretsiz gösterimler yapılması için planlama çalışmalarına başlandı. Bozyazı Belesiyesince Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında hazırlanan Bozyazı Şehitler Belgeseli\'ne Sanatçılar Mustafa Yıldızdoğan ve Ali Kınık da bedelsiz müzik vererek destek oldu.
















loading...
var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();





(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14310\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_mobile_content\", id: 14310, tid: 18790 }); });





(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973});




(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = \"//s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-16370\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content_2\", id: 16370, tid: 24640 }); });














İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER