© Anamur Manşet 2012- 2024

Bizim Bi Fuar İşi Vardı N'Oldu O İş ?

Bizim Bi Fuar İşi Vardı N'Oldu O İş ?




Covid-19 bilindiği üzere tüm dünyayı esir aldı. Bütün alanlarda tedbirler alınmasına yol açtı. Tarımla geçimini sağlayan Anamur da nasibini aldı pandemiden.

Ama gözden kaçan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Anamur gıda ve tarım fuarı arada kaynadı gibi. Nedeni ise geçen yıl pandemi nedeni ile yapılmayan fuar bu yıl da yapılmadı. Bu konuyu farklı mecralarda dile getirdiğimde pandemiden dolayı olduğu hep ön plana çıktı.

Ancak birçok etkinlik yapıldı. Konserler, etkinlikler ve buna benzer birçok etkinlik yapıldı. İçinde bulunduğumuz zor zamanlarda belki de bu fuara çok ihtiyacımız vardı. Muzun içinde bulunduğu vahim durum da bu fuar bir nebze nefes aldırabilirdi. Anamur muzunun ön plana çıkmasında katkı sağalabilirdi.

6. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı, 23-26 Ekim 2019 tarihinde yapılmış ve 20 bin kişi ziyaret etmişti. Mersin valisi, KKTC başbakanı ve birçok protokolün katılımı ile açılış yapılmış ve yerel medya ve ulusal medya ilgi göstermişti.

Son zamanlarda dikkatimi çeken konuların başında Anamur muz konusunda hep geri planda kalmaya mahkûm ediliyor gibi geliyor. Bunun nedenlerine gelecek olursam; işte fuar meselesi. Bütün fuarlar yapılırken böyle altın bir fırsat nasıl tepilir aklım almış değil. Biz Anamur muzu ön plana çıksın derken birileri tarafından Anamur muzu geri planda kalması için uğraşılıyor gibi bir şey ortaya çıkıyor.

Growtech Fuarı tarım fuarı bu hafta Antalya yapıldı. Takip ettiğim kadarıyla Anamur’dan bir katılım olmadı. Sadece ziyaret amaçlı katılım olduğunu gözlemledim. Özellikle Manavgat bölgesinden muz konusunda firmalar için iyi bir tanıtım olduğunu gözlemledim.

Demem o ki Anamur muzunu kendi kaderine bıraktık. Yapmayın YAZIKTIR! GÜNAHTIR!



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER