© Anamur Manşet 2012- 2024

Bendeki Sen\'le Empati Yapmaya Var Mısın ?

Bendeki Sen\'le Empati Yapmaya Var Mısın ?




BENDEKİ SEN’LE EMPATİ YAPMAYA VAR MISIN?

Geleceğimize sahip çıkan, sorumluluk sahibi, mutlu bireyler yetiştirmek adına’’BENDEKİ SEN YOU.ME.US. projesi geliştirildi.

Mersin’in Anamur ilçesinde kuruculuğunu Şükrü Köymen İlkokulu öğretmeni Ebru ÇATAL ve Gercebahşiş/Yenimahalle İlkokulu öğretmeni Tuğba ARIDENİZ’in üstlendiği Balıkesir/Edremit, Gaziantep/Şahinbey, Trabzon/Maçka ve Mersin/Anamur’daki çeşitli okullarda görev yapan,10 öğretmen bir araya gelerek eTwinning projeleri kapsamında ‘’BENDEKİ SEN/YOU.ME.US.’’adlı projeyi yürütmeye başladı.

Ocak ayında başlanılan ve Türkiye‘nin farklı şehirlerindeki 7-11 yaş arasındaki çocukların ortak katılımıyla oluşturulan bu proje ile çocukların çeşitli etkinlikler gerçekleştirilerek empati davranışı kazanmaları amaçlanmıştır.



Proje kurucuları Ebru ÇATAL ve Tuğba ARIDENİZ , öğrencilerin ürün yetiştirerek ve bileklik yaparak emeğin kıymetini anlayabileceklerini,hayvan dostlarımıza barınak ve yiyecek temini yaparak onları anlayıp sahip çıkabileceklerini,yaşlı büyüklerimizle sohbet ederek ,onların duygularını anlayarak yalnızlıkarını paylaşabileceklerini,anne- çocuk rol değişimi yapılarak birbirlerini anlamalarının sağlanabileceğini ve bu sayede çatışmaların önüne geçilebileceğini,vatanına,milletine ve tarihine sahip çıkacak bilinçli nesiller yetiştirme ve engelli bireylerimizi anlama adına çeşitli etkinlikler yapılacağını belirttiler.






Projenin kurucuları ‘’Empati duygusunun önemini kavratmak amacıyla’’ Psikolog Nagehan MIDIKBAŞ’ın 6 Mart Cumartesi günü 20.00’de projelerinin online konuğu olarak söyleşide bulunacağını, bu söyleşiye isteyen herkesin katılabileceğini belirttiler.



PROJENİN HEDEFİ;
1- İleride ortaya çıkacak kavgaların ve sorunların önüne geçebilmek,



2- Karşımızdakinin duygu ve düşünlerini anlamak,



3- Güçlü bir analiz ve öngörü yeteneğine sahip olmak,



4- Sorumluluk duygusu gelişmiş bireyler yetiştirmek,



5- Hayvanlara ve doğaya sahip çıkacak davranışlar kazandırabilmek,



6- Kişiler arasındaki saygı ve hoşgörüyü arttırmak,



7- Yardımlaşma ve işbirliğinin önemini kavratmak



8- Çocukları küçük yaşta empatiyle tanıştırmak.



9- Çocukları web2 araçlarıyla tanıştırmak



10- İşbirliğinin önemini kavratmak



PROJE ORTAKLARI



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER