© Anamur Manşet 2012- 2024

Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs’a Yüzme Maratonu Düzelendi

Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs’a Yüzme Maratonu Düzelendi.
 
Eski Devlet Bakanı Kürşad TÜZMEN ile İstanbul Yıldız Yüzme Kulübü sporcuları, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Mersin'in Anamur ilçesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yüzerek Anamur’dan Teslim aldığı Türk Bayrağını KKTC’ne teslim edecek.
İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübünce Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla bu yıl 4. kez düzenlenen yüzme maratonuna, Eski Devlet Bakanı TÜZMEN, etkinlik öncesi yaptığı açıklamada, Girne kentine kadar 93 kilometrelik parkur boyunca kulaç atacaklarını söyledi.
Katılımcıların profesyonel yüzücülerden oluştuğunu belirten TÜZMEN, "Allah izin verir, hava şartları müsaade ederse 30-35 saatlik bir müsabaka olacak. Müsabaka, iki karanın da gözükmediği bir alanda, sabah, gündüz, gece devam edecek ." dedi.
Hazırlıkların ardından sporcular, Anamur Kaymakamı Bilal BOZDEMİR'den, Anamur Belediye Başkanı Durmuş DENİZ’den ve diğer protokol üyelerinden teslim aldıkları Türk bayraklarını KKTC’ne teslim etmek üzere Anamur iskelesinden denize atlayarak yola çıktılar.
Sağlık durumları anlık olarak izlenecek ve sporculara parkur boyunca Sahil Güvenlik ekipleri de eşlik edecek.
Katılımcılar, Anamur'dan aldıkları Türk bayrağını Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü olan 20 Temmuz'da KKTC yetkililerine teslim edecek.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER