© Anamur Manşet 2012- 2024

Başkan Türe Ateş Üzerinden Atladı,Örs Üzerinde Demir Dövdü

Başkan Türe Ateş Üzerinden Atladı,Örs Üzerinde Demir Dövdü


Anamur Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğünce Muşurup Sanat Sokağında düzenlenen etkinlikle kutlanan 21 Mart Nevruz Bayramına Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Kibrit, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Başkan Mehmet Türe “Nevruz bayramını Anamur’da her yıl kutluyoruz, Bu sene Olağanüstü hal nedeni ile ve ülkemizin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak, geleneklerimizi bozmadan, ama biraz daha küçülterek, biraz daha mütevazı şekilde kutlamaya başladık. 21 Mart Nevruz Bayramı, Türk Dünyasının bayramı, Atalarımızın Orta Asya’dan 4654 yıl önce Ergenekon’dan çıkışını simgeleyen bayram.

Nevruz barış demek, kardeşlik demek, baharın gelişi demek, nevruz müjdeleyici bir haber demek. Dolayısıyla yıllardır terör örgütleri tarafından Türk Bayramı olan Nevruz’u suiistimal edilip adeta ülkemizi bölmek parçalamak için bir malzeme olarak kullanılan Nevruz’u Türkiye Cumhuriyeti Devleti 1995 yılında resmi bayram olarak ilan etti ve tüm Türkiye’de kutlanıyor. Diyarbakır’da da kutlanıyor, İstanbul’da da kutlanıyor, Orta Asya’da da kutlanıyor, Balkanlar’da da kutlanıyor Anamur’da da kutlanıyor ama ne yazık ki Güneydoğu’da ve Doğu’da bu özel gün bu güzel gün PKK terör örgütünün kontrolünde kutlanıyor. İşte onlara inat bizde Türk Bayramını her sene Anamur’da inadına layıkiyle kutluyoruz inadına barış diyoruz, inadına kardeşlik diyoruz.” dedi.

Anamur Belediye Konservatuarı’nın konseri ile devam eden etkinlikte down sendromlu öğrencilerin yaptıkları gösteri büyük beğeni topladı. Türkiye Halk Oyunları Federasyonunca yapılan Halkoyunları yarışmasında 1. Olan Anamur Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri, kadına şiddet konulu tiyatro gösterisi, Anamur Türkav Şubesinin geçtiğimiz günlerde düzenlediği İstiklal Marşı’nı ezbere güzel okuma yarışması lise kategorisinde birinci olan Celal Berk Çetin’in okuduğu İstiklal Marşı’nın ardından vatandaşlara irmik tatlısı ikramı yapıldı.

Ateş üzerinden atlamanın ve örs üzerinde demir dövülmesinin ardından program sona erdi.





/* DO NOT MODIFY */ (function(w,d) { w.cdxhd = w.cdxhd || []; w.cdxhd.push({ \"cdxhd_bpid\":208199, \"cdxhd_dev\": \"mobile\", \"cdxhd_plugin\":\"sticky\", \"cdxhd_settings\": { \"position\":\"footer\" }, \"cdxhd_vtag\":20151021, \"cdxhd_slot\":w.cdxhd.length }); var s = d.createElement(\"script\"); s.async = true; s.src = \'//static.dskfv.de/js/loader_v2.js?cb=\'+(new Date().getMinutes()+new Date().getHours()); d.head.appendChild(s); }(this,document)); Loading... (function(){ var D=new Date(),d=document,b=\'body\',ce=\'createElement\',ac=\'appendChild\',st=\'style\',ds=\'display\',n=\'none\',gi=\'getElementById\'; var i=d[ce](\'iframe\');i[st][ds]=n;d[gi](\"M230348ScriptRootC105303\")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(\"\");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](\"M230348ScriptRootC105303\");}var dv=iw[ce](\'div\');dv.id=\"MG_ID\";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=105303;c[ac](dv); var s=iw[ce](\'script\');s.async=\'async\';s.defer=\'defer\';s.charset=\'utf-8\';s.src=\"//jsc.mgid.com/a/n/anamurmanset.com.105303.js?t=\"+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})(); (function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14310\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_mobile_content\", id: 14310, tid: 18790 }); }); (function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973}); (function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14305\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content\", id: 14305, tid: 18780 }); }); loading... var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER