© Anamur Manşet 2012- 2024

Başkan Seçer; Su ve Ulaşım Fiyatlarında İndirim

Başkan Seçer; Su ve Ulaşım Fiyatlarında İndirim


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer basın mensupları ile bir araya gelerek müjde üstüne müjde verdi.Seçer çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ziyaretlerin yoğunluğundan dolayı makamda yoğun sürekli misafir ağırladığını ve bu haftadan sonra Belediye’nin işlerine yoğunluk vermek zorunda olduğunu dile getiren Başkan Seçer, “Bu haftadan sonra yoğun bir şekilde belediye işlerine odaklanacağım. Memleket benden hizmet bekliyor. Tüm yurttaşlarım beni affetsin. İlgilerinden dolayı onlara teşekkür ediyorum. Mümkün olduğunca görüşmelere zaman ayırmaya çalışacağım” diye belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer kurum olarak tüm belediye şirketleri ile beraber tasarruf tedbiri çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

İLK ETAPTA TOPLAMDA 6 MİLYON TL TASARRUF SAĞLANACAK

Toplam 178 kiralık araç iade edildi

Yaptıkları tedbir çalışmaları ile araç, akaryakıt ve kiralık binalar konusunda ciddi tasarruflara imza atacaklarını ifade eden Başkan Seçer, kaynakları etkin ve verimli bir şekilde kullanacaklarını, yapılacak tasarruflarla da mali tabloyu düzene koyacaklarını belirtti.

Personel iyileştirmelerinin yanı sıra araç sayılarında da tasarrufa gidildiğini ifade eden Başkan Seçer, “Araçlarda düzenleme yaptık. Büyükşehir’de 124 araç, MESKİ’de 54 araç olmak üzere toplam 178 araç kiraladığımız firmaya iade edildi. Eylül ayı sonuna kadar kiralık araçta 2 milyon 620 bin 80 TL, akaryakıtta 918 bin 576 TL toplamda 3 milyon 538 bin 656 TL gibi bir tasarruf sağlayacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait 17 kiralık binayı boşalttıklarını, bazılarında da yenileme çalışmaları yaptıklarını aktaran Başkan Seçer, “Kiralık hizmet binalarını boşaltıp, kendi binalarımıza taşınacağız. Büyükşehir Belediyesi\'nin ve şirketlerinin toplam kira, akaryakıt, bina kirası, araç kirası toplamı 6 milyon TL civarında bir tasarruf sağlayacak” ifadelerine yer verdi.

“Su faturalarında indirim olacak”

Başkan Seçer, MESKİ olarak su faturasında belirli kitleleri kapsayan bir indirim uygulamasına gidileceğini söyledi ve; “Su faturalarında indirim olacak. Tabi ki bu belli bir kitleyi kapsıyor. Bunu 20 Mayıs genel kurulunda görüşüp karara bağlayacağız. Tabii ki genel kurulun alacağı karar olacak buna hiçbir meclis üyesinin yok demeyeceğini düşünüyorum. İndirim oranını ve muhatap aldığımız genel kitleyi zaten genel kurulda açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Ulaşım fiyatlarında indirim müjdesi

Başkan Seçer’in ikinci müjdesi ise ulaşım konusundaydı. Öğrenciler, öğretmenler ve dezavantajlı gruplara yönelik ulaşım fiyatlarında indirime gittiklerinin müjdesini şu sözlerle verdi: “UKOME toplantısında öğrencilerin, öğretmenlerin, 60-65 yaş arası vatandaşların, emekliler ve engel durumu yüzde 40\'ın altında olan engelli vatandaşlarımızın 1.25 kuruş olan ulaşım ücretlerini 1 TL’ye düşürdük. Birkaç gün içerisinde yetkili merciler tarafından onaylanıp artık uygulamaya koyacağız” dedi.


“Memleket benden hizmet bekliyor”

Ziyaretlerin yoğunluğundan dolayı makamda yoğun sürekli misafir ağırladığını ve bu haftadan sonra Belediye’nin işlerine yoğunluk vermek zorunda olduğunu dile getiren Başkan Seçer, “Bu haftadan sonra yoğun bir şekilde belediye işlerine odaklanacağım. Memleket benden hizmet bekliyor. Tüm yurttaşlarım beni affetsin. İlgilerinden dolayı onlara teşekkür ediyorum. Mümkün olduğunca görüşmelere zaman ayırmaya çalışacağım” diye belirtti. var googletag = googletag || {}; googletag.cmd = googletag.cmd || [];
var rid=\"mxd-\"+parseInt(Math.random()*9e5); document.getElementById(\'ad\').id= rid; googletag.cmd.push(function() { googletag.pubads().display(\'/36854237/web_anamurmanset.com_similars_native_1\', [\'fluid\'], rid); }); var rid2=\"mxd-\"+parseInt(Math.random()*9e5); document.getElementById(\'ad2\').id= rid2; googletag.cmd.push(function() { googletag.pubads().display(\'/36854237/web_anamurmanset.com_similars_native_2\', [\'fluid\'], rid2); });
(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});
loading... (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : \"632512\", domain : \"n.ads1-adnow.com\" });

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER