© Anamur Manşet 2012- 2024

Başkan Özdemir,Kredi Ertelemesini Anlattı

Başkan Özdemir,Kredi Ertelemesini Anlattı



Özcan GÜNGER / Anamur Manşet ; Başkan Özdemir,Kredi Ertelemesi Anlattı

Corona virüsü salgını nedeniyle işleri veya işletmesi zarar görenlerin, TESKOMB’a bağlı bölge birliklerine ortak olan esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan bankadan, 31 Mart 2020 ve öncesi tarihlerde kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçlarından, 1 Nisan-30 Haziran 2020 tarihleri arasında vadesi dolacak olan kredi borçları, vadesinde/taksit vadesinde/hesap devresinde ilgili mevzuatına göre tahakkuk ettirilmek suretiyle vade tarihinden/taksit vadesinden/hesap devresinden itibaren 3 ay süreyle faizsiz olarak ertelenecek.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Anamur esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi başkanı Ahmet Özdemir,Corona Virüs’ün ülke geneline yayılmasının insanlara olduğu kadar ekonomiyi de olumsuz etkilediğini söyledi.

Özdemir;” Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda esnaf kredileriyle ilgili önemli kararlar alındı. TESKOM Genel Başkanımız Sayın Kadir Akgül imzası ile tüm kooperatiflere tebliğ edilen yazıda, kredilerin ertelenmesiyle ilgili ortaklarımızın bilgilendirmemiz istendi.
Korona virüsü salgını nedeni ile zarar gören esnaf ve sanatkârlarımızın kooperatifler kefaletiyle kullanmış oldukları kredilerin 2020 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına isabet eden taksitler 3 ay süreyle ertelenecektir.
Söz konusu erteleme işlemi için beklenen Cumhurbaşkanlığı kararnamesi 25 Mart 2020 tarihinde resmi gazetede yayınlanmıştır. Bu karara göre yaşanan salgın nedeni ile işleri veya işletmeleri zarar gören Esnaf ve Sanatkârlar kredi ve kefalet Kooperatiflerimiz kefaletiyle kredilerinin 1 Nisan – 30 Haziran 2020 tarihleri arasında vadesi dolacak olan taksitleri 3 ay süre ile faizsiz olarak ertelenecektir. Bina bağlı olarak tüm taksitlerde 3 ay süre ile ötelenmiş olacaktır. Ayrıca bu karar kapsamında kredisi ertelenen esnaf ve sanatkârlardan, erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına dair taahhütname alınacaktır. Yani öteleme yapacak olan esnaf ve sanatkârlarımız öteleme işlemleri için Esnaf ve Sanatkârlar kredi ve kooperatif odamıza dilekçeleri ile başvuruda bulunup kredileri 3 ay ötelenecektir. Şayet ötelenen krediler gününde ödenmez ve iş kurumlarında çalışan çıkarılması durumunda öteleme işlemleri geçersiz olup eski ödeme yöntemleri devreye girecektir” dedi.
PARA SIKINTIMIZ YOK
Halk Bankasının 25 bin lira ticari kredi verdiğini de sözlerine ekleyen Özdemir, kooperatifin para sıkıntısının olmadığını kaydederek; “Önceki aylarda kredi çekenlere de müjdesini veren Başkan Özdemir kredi faizlerinin de düştüğünü vurguladı. Açıklamasının devamında Özdemir; “Kredi faizleri ve faiz oranları eski çekenler için yıllık 6’dan 5’e düşürülmüştür. Banka komisyonları ise 2’den 1’e düşürülmüştür. Şu anda verilen faiz oranı yıllık 4,5’tir.” Dedi. Başkan Özdemir açıklamasının sonunda; “Bu kararname ile esnaflarımızı ve sanatkârlarımıza her zaman destek veren,Corona Virüs Salgını sürecinde de esnafların yanında olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhşen Pekcan hanımefendiye, Ekonomi Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, TESKOM Genel Başkanı Sayın Kadir Akgül’e ve Esnaf Kefalet Kooperatifleri adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.”dedi.
(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER