© Anamur Manşet 2012- 2024

Başkan Kılınç\'tan Rusya\'ya Tepki

Başkan Kılınç\'tan Rusya\'ya Tepki



Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Suriye İdlip’te 33 askerimizin şehit olması ile sonuçlanan saldırıyı Rusya’nın yaptığını belirterek, 17-19 Mart 2020 tarihinde yapılacak olan Mersin ve Çevresi Turizm alanı Alt yapı Hizmet Birliği (METAP)’a katılmayacaklarını açıkladı.


Kılınç Türk Milletine baş sağlığı dileyerek başladığı açıklamasında şu idadelere yer verdi; “Öncelikle Türk Milletinin başı sağ olsun. İnşallah bundan sonra bu tür hadiseler yaşamayız. Bu çerçevede 17-19 Mart 2020 Rusya da ki Mersin ve Çevresi Turizm alanı Alt yapı Hizmet Birliği marifeti ile yapacak olduğumuz programı iptal etmiş bulunmaktayız. Çünkü Mit Moskof Turizm Fuarını iptal ettik. “ dedi. Rusya’nın her ne kadar Türk silahlı Kuvvetlerinin vurulduğu bölgeye bir saldırı yapmadık ifadelerini inandırıcı bulmadığının altını çizen Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç; “Rejim güçlerinin, Suriyede ki uçuş kabiliyeti olsun, askeri manevrası olsun ve asker sayısı olsun, yapabileceği harekat ortamı belli. Bunun bir Rus saldırısı olduğunu, ne kadar yalanlarlarsa yalanlasınlar, Rus saldırısı olduğu net, açık. Biz de bunu Türkiye Cumhuriyetini bir düşman ülke olarak görmektedir, Bizde bu nedenle MITT Moskof, 25. Turizm Fuarı”na gitmeme kararı aldık.”ifadelerine yer verdi.


Başkan Kılınç, “Rusya’nın saldırmadığı kesin anlaşılırsa bu kararınızı değiştirir misiniz?” sorusuna, “Ben saldırmadığına inanmıyorum. Rusa’nın kesin saldırdığı ortada. Çünkü Relim güçlerinin Suriyede ki gücü belli. ” Cevabını verdi.
(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER