© Anamur Manşet 2012- 2024

Başkan Kılınç,Din Görevlilerle Yemekte Bir Araya Geldi

Başkan Kılınç,Din Görevlilerle Yemekte Bir Araya Geldi


Özcan GÜNGER / Haber Merkezi ; Anamur Belediye Başkanımız  Hidayet Kılınç “Camiler ve Din Görevlileri Haftasında” Din Görevlilerle Yemekte Bir Araya Geldi. 


Anamur Belediye Başkanı  Hidayet Kılınç, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle , Anamur Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlenen akşam yemeğinde , Anamur’da görev yapan Cami İmamları ve aileleri ile bir araya geldi. Anamur Öğretmenevinde düzenlenen programa , Anamur İlçe Kaymakamı  İsmail Gültekin, Başsavcı Seyfettin Ünal, Cumhuriyet Savcı Halil Oruç, İlçe Milli Eğitim Müdürü  İlyas Mercan, Anamur İlçemizde görev yapan Din Görevlileri ve aileleri katıldı. 
Akşam yemeğinden sonra Anamur İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar yaptığı konuşmasında ; “ Din Görevlisi bir çocuk doğduğu zaman, kulağına ezanı okur o kişinin hayat süreci içerisinde her alanında yürürken, sünnet olurken, okula giderken, gelin olurken, çocuğu olurken, askere giderken her sürecinde yanındadır. Dertleriyle dertlenir, sevinçleriyle sevinçlenir, hüzünleriyle üzülür, dolasıyla Din Görevlisi hayatın her alanındadır. Teşekkür ediyorum, meslektaşlarımızla, ilçemizin yöneticileri ile bir araya geldik. İnşallah her yıl Din Görevlileri Haftasında bir araya gelmemizi yüce Allah nasib etsin.” 
İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar’ın konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Anamur Belediye Başkanımız Hidayet Kılınç; “Cami ve mescitler, İslam toplumlarının kimliği haline gelmiştir” Camideki ibadet ve samimiyetin varlığı, cami dışındaki istikamet ve güzel ahlak ile ölçülür. Caminin müminin kendi kalbiyle ilişkisinin ve Rabbiyle iman bağının en güçlü olduğu yerlerdir.” dedi. 
 Başkan Hdayet Kılınç konuşmasında, camilerin, İslam toplumlarında ortak bilincin ve şuurun oluştuğu mekânlar olduğunu, toplumun her kesiminden insanların hiçbir ayrıma gitmeden bir araya geldiği ve bütün siyasi görüş ve farklı düşünüşlerin üstünde, milletçe hep beraber kaynaşma, kardeşlik ve muhabbeti yaşadıkları bir yer olduğunu vurguladı. “Camilerimiz ancak, hocalarımız sayesinde hayatla içi içe olacaktır” Başkanımız Sn Hidayet Kılınç; Din görevlilerinin Hazreti Peygamberin mirasını omuzladıklarını “Görev yaptığımız mihraplar, minberler, kürsüler peygamber makamıdır. İnsanlara anlattıklarımız ise Allah’ın kitabı ve Resulünün sünnetidir. Bu şuur ve azimle İslam’a ve insanlığa hizmet için çalışmak büyük bir nimet ve onurlu bir görevdir. Camilerimiz ancak, görevinin şuurunda, bilgili, mesleğini seven, milletine ve dinine hizmet etmeyi en büyük şeref sayan din görevlisi hocalarımız sayesinde hayatla içi içe olacaktır”.dedi.
Başkan Kılınç konuşmanın sonunda Şehirlerin manevi rehberleri müftülerimize ve milletimize hizmet etmeyi en büyük paye sayan bütün fedakâr hocalarımıza teşekkür ediyor, “Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyorum” dedi. 

Camiler ve Din Görevlileri Hafatası münasebetiyle düzenlenen akşam yemeği programı Ömer Ali Çoşkun’un yaptığı Dua ile son buldu.






Başkan Kılınç Anamur Belediyespor oyuncularını ziyaret ettiBalon Balığı Tehlikesi Anamur Meclis Gündeminde


(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER