© Anamur Manşet 2012- 2024

Balık Çiftliklerenine Anamur\'dan \'\'Hayır\'\' Dendi

Balık Çiftliklerenine Anamur\'dan \'\'Hayır\'\' Dendi




Anamur, Bozyazı, Aydıncık ve Silifke’de kurulması planlanan balık çiftliklerine karşı Anamur\'da miting düzenlendi.Çavuşpınarı parkında CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in de katılımıyla düzenlenen mitingde, balık çiftliklerinin kurulması yoğun bir katılım ile protesto edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mitingin\'de MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, MERÇED Anamur Temsilciliği Başkanı Avukat Seyda Afyoncu, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Barosu Şehir ve Kent Konseyi Başkanı Sevim Küçük, TEMAD adına Muzaffer Örs, CHP Anamur Belediye Meclis Üyesi ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Hekim Ali Kubilay Erdal\'ın balık çiftliklerinin çevreye ve insan sağlığına zararları hakkında konuşmalar yaptılar.



Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Anamur Temsilcisi Seyda Afyoncu, “Keşke bugün burada, balık çitliklerinin kurulumuna dair bakanlık kararlarını protesto etmek yerine iptal edilmesini kutlasaydık. Ama ne yazık ki gösterdiğimiz tepkilere, verdiğimiz mücadeleye rağmen balık çiftlikleriyle ilgili ÇED raporları bakanlık tarafından olumlu bulunmuştur. ÇED raporları geçtiğimiz ay yayınlanmasıyla birlikte 1 aylık dava açma süresi başlamış olup, önümüzde az bir süre kalmıştır” dedi.

Afyoncu ayrıyeten Belediyelerinde yanımızda yer almaları gerekiyor diyerek şöyle dedi;

“Yargılama ve keşif giderlerinin ciddi bir yekun oluşturması nedeniyle bu işin altından ancak Belediyeler kalkabilir. Bu nedenle halk olarak bu davalarda Belediyelerin yanımızda yer almalarını istememiz ve sağlamamız gerekiyor. Dedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen bir konuşma yaptı.Antmen konuşmasında şunları dedi;

\'\'Anamur\'da bu sahilleri kirlettirmeyeceğiz.Eğer bu sahilleri kirletirirsek,buraya bir daha turizm gelmez.Anamur\'da turizm emekleme aşamasında biz Antalya\'dan daha çok sahillere ve koylara sahibiz.Çocuklarımıza temiz bir doğa temiz bir sahil ve deniz bırakmak istiyoruz.Üç beş kişinin rantı üzerine  bu cennet vatana dokunamayacaklar \'\' dedi. 

Mitingde ÇİFTLİK YAPMA BOŞUNA YIKACAĞIZ BAŞINA, ENDE BALIĞINIZIDA YEMEYİZ,ÇİFTLİĞİNİZDE İSTEMEYİZ ÖTE GEDİN Bİ, ÇİFTLİK KOKUSU DEĞİL DENİZ KOKUSU İSTİYORUZ, CENNETİMİZİ CEHENNEME ÇEVİRMEYİN, DENİZDEN RANT ÇIKMAZ DENİZDEN YAŞAM ÇIKAR, BABANIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL BURASI, YÖNETİMİ BOZDUNUZ AMA DOĞAYI BOZAMAYACAKSINIZ, DENİZE SAHİP ÇIK GELECEĞİNİZ KORU,ANAMUR SUSMA DENİZİNE SAHİP ÇIK, DENİZ VE KIYILARI RANTA KURBAN OLMASIN pankatları dikkat çekti.

Balık Çiftliklerine HAYIR Mitingi, müzik dinletisi sunuldu..


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HzG4AiYDeL4]





































var googletag = googletag || {}; googletag.cmd = googletag.cmd || [];
var rid=\"mxd-\"+parseInt(Math.random()*9e5); document.getElementById(\'ad\').id= rid; googletag.cmd.push(function() { googletag.pubads().display(\'/36854237/web_anamurmanset.com_similars_native_1\', [\'fluid\'], rid); }); var rid2=\"mxd-\"+parseInt(Math.random()*9e5); document.getElementById(\'ad2\').id= rid2; googletag.cmd.push(function() { googletag.pubads().display(\'/36854237/web_anamurmanset.com_similars_native_2\', [\'fluid\'], rid2); }); (function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});
loading... (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : \"632512\", domain : \"n.ads1-adnow.com\" });

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER