© Anamur Manşet 2012- 2024

Atatürk, Ölümünün 81. Yıldönümünde Anamur\'da Törenle Anıldı

Atatürk, Ölümünün 81. Yıldönümünde Anamur\'da Törenle Anıldı



Özcan GÜNGER / Anamur Manşet; Anamurda 10 Kasım’da Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 81. yıldönümü törenle anıldı.

Yeni Cumhuriyet Meydanındaki törene, Kaymakam İsmail Gültekin Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Saat 09:05’te sirenler çalınarak 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulunuldu. Bayraklar yarıya indirildi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.Günün anlam ve önemini anlatan konuşma ve şiirler okunması ile Cumhuriyet Meydanındaki tören sona erdi.

Törenin ikinci kısmında Anamur Belediyesi Kültür Merkezi’ne geçildi.Burdaki törene Kaymakam İsmail Gültekin Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç,Kıbrıs ve Kore Gazileri’nin yanında siyasi parti başkanları ve sivil toplum kuruluşları ile öğrencilerin katıldı.

Anamur Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki törende Atatürk’ü anlatan video gösterimleri gerekse onun sevdiği şarkı ve türkülerin seslendirilmesinde duygulu ve coşkulu anlar yaşandı.

Tören Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile son buldu.











(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER