© Anamur Manşet 2012- 2024

Anamur’dan Mersin’e Gezi

Anamur’dan Mersin’e Gezi


Anamur’dan Mersin’e Gezi

Türkiye’nin en güzel illerinden Mersin’de seyahat etmek müthiş bir tatil deneyimini gezginlere ve tatilcilere sunuyor. Özellikle sıcak Çukurova ve İç Anadolu illerinden tatile Mersin kıyılarına gelen insanların bir numaralı bölgesi Silifke Erdemli arasındaki hat olsa da, Taşucu Anamur arası da Mersin’de gezmeye ve denize girmeye değer bölgelerin başında geliyor.

Uzaklardan gelenler de Adana uçak bileti ya da Alanya uçak bileti alarak kentimizin kıyılarında seyahat edebilmekte.

Bu güzel bölgede Mersin sahili boyunca gezilecek birçok nokta yer alıyor. Erdemli, Kızkalesi, Arpaçbahşiş, Susanoğlu, Kapızlı, Silifke, Taşucu, Tisan ve Anamur başta olmak üzere efsane koylar, masmavi denizin, yem yeşil Toros Dağları doğrultusunda güzellikleri misafirlerine sunuyor. Elbette her gelenin balıklardan tantuniye, yengeçten midye gibi deniz ürünlerinde, tatlılardan, köftelere Mersin yemekleri konusunda da mutlu olduğunu söylemek gerekir. Sıkma börek gözleme gibi hamur işleri de enfes deniz üstü sahil atıştırmalıkları arasında.

Mersin’de gezilecek yerler arasında ilçemiz Anamur da yer almakta. Tarihi Anamur Kalesi tüm haşmetiyle misafirlerine tarih ve doğa zevkini bir arada sunarken Mersin il merkezine 230 km. mesafedeki en batı ilçe Anamur’dan, 260 km. mesafedeki Antalya iline kadar da eşsiz koylar, plajlar ve tesisler yer alıyor. Antalya’nın doğusundaki tüm ilçeleri Anamur’a oldukça yakın konumda.

Bölgenin en meşhur ve en güzel alanı Mersin Susanoğlu kıyıları. Batısında Kapızlı, doğusunda Yapraklı Koy’u içine alan alan üzerinde sayısız yazlık daimi yazlıkçılara keyif imkanı verirken, yeni yeni açılan oteller, apart pansiyonlar, moteller ve kiralık evler de Mersin’de konaklama ihtiyacına çözüm üretiyor.

Anamur’dan birkaç saat mesafedeki Taşucu da, hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne açılan deniz sınır kapımız olması sebebiyle, hem de yine yazlıkçı turistlerin talebi nedeniyle oldukça meşhur beldelerimizden. Kumsal voleybolu turnuvası da oldukça meşhur olan bölge şahane sahil hayatı ve deniz keyfini, kentleşmiş bir modernliğin içinde sunuyor.

Mersin’in eskiden çok yaygın olan kampçılık ve çadır kültürü ise ne yazık ki günümüzde beton yazlıklar ve oteller tarafından işgal edilmiş arazilerin azlığı nedeniyle yapılamamakta, günübirlik kamp atmanın dışında uzun vadeli çadırla tatil imkanı artık pek bulunmamakta.





loading...
var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();






Loading... (function(){ var D=new Date(),d=document,b=\'body\',ce=\'createElement\',ac=\'appendChild\',st=\'style\',ds=\'display\',n=\'none\',gi=\'getElementById\'; var i=d[ce](\'iframe\');i[st][ds]=n;d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(\"\");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\");}var dv=iw[ce](\'div\');dv.id=\"MG_ID\";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=123131;c[ac](dv); var s=iw[ce](\'script\');s.async=\'async\';s.defer=\'defer\';s.charset=\'utf-8\';s.src=\"//jsc.mgid.com/a/n/anamurmanset.com.123131.js?t=\"+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();








(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973});




(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14305\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content\", id: 14305, tid: 18780 }); });













İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER