© Anamur Manşet 2012- 2024

Anamur'daki Çevre Faciasına Kim Dur Diyecek ?

Anamur'daki Çevre Faciasına Kim Dur Diyecek ?



Anamur Manşet ; Anamur’dan KKTC’ye Su Temin Projesi kapsamında suyun verildiği Ala köprü Barajı ve Dragon çayı civarlarındaki mahallerde bulunan konutların atık sularının uzun süredir çaya karışmasının önüne bir türlü geçilmeyince tepkiler giderek artmaya başladı.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın bir ay önce Anamur ziyaretinde yaptığı toplantıda da gündeme getirilen konu bir türlü çözüme kavuşturamıyor.

Dragon çayı ve Ala köprü mevkiinde bulunan Ormancık ve Sarıağaç Mahallesi sakinleri konuyu Anamur Kaymakamlığı, Büyükşehir ve Anamur Belediyesi ile Devlet Su İşleri yetkililerine defalarca aktarmalarına karşın konu ile ilgili çalışmalar, Bakan Elvan’ın talimatına doğrultusunda bile bir türlü yerine getirilemiyor.

Ormancık mahallesi muhtarı Mustafa Keklik ile Sarıağaç mahalle muhtarı D.Ali Karataş mahallelerinin baraj havzası içerisinde bulunması nedeniyle çevreye yayılan atık korkusu ile içme ve sulama suyuna karışan kanalizasyon atıkları adeta tehlike arz ettiğini konuyu aylardır ilgililere bildirdiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirtiyorlar..

Dragon çayından alınan ve Anamur çiftçilerinin sera ve tarlalarında kullandığı sulama suyuna da karışan atık su ürünlere de zarar veriyor.

Mahalle muhtarları ve çevre sakinleri Ala köprü barajı çevresinde mutlaka bir biyolojik atık su arıtma tesisinin yapılarak bu sorunun çözülmesini istiyorlar.



kaynak: yeni-anamur.com
(function(E,n,G,A,g,Y,a){E['EngageyaObject']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,'script','//widget.engageya.com/engageya_loader.js','__engWidget'); __engWidget('createWidget',{wwei:'ENGAGEYA_WIDGET_88973',pubid:165553,webid:129518,wid:88973}); loading...var SC_CId = "136521",SC_Domain="n.ads1-adnow.com";SC_Start_136521=(new Date).getTime();

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER