© Anamur Manşet 2012- 2024

Anamur'da Telefon Dolandırıcıları Yakalandı

Anamur'da Telefon Dolandırıcıları Yakalandı


Anamur Manşet ; Mersin-Anamur İlçesinde 14 Ekim 2016 Pullu Mevki karan motel önünde İlçe Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen yol kontrolleri sırasında Antalya – Mersin istikametinde seyreden yolcu otobüsünden, kontrol noktasına 200 metre mesafede iki kişinin inmesi Jandarmanın dikkatinden kaçmadı.



Dur ihtarına uymamaları nedeniyle kovalamaca sonunda yakalanan C.A. (28) ve İ.B. (32) isimli Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı iki kişinin üzerlerinde yapılan aramada C.A. isimli şahsın elinde bulunan poşet içerisinde 4311 gram muhtelif altın bilezik yüzük ve takılar ele geçirildi.


Şüphelilerin yapılan kimlik kontrollerinde bir çok dolandırıcılık suçlarından kayıtları ortaya çıktı.


Şüpheli şahısların yapılan sorgularında çelişkili ifadelerinden dolayı yakalanan altın takıların herhangi bir dolandırıcılık, gasp yada hırsızlıkla elde edilmiş olabileceği olasılığıyla takılar muhafaza altına, şüpheli şahıslarda gözaltına alındıktan sonra çevre il ve ilçelerin İl Jandarma Komutanlıkları ve Emniyet Müdürlükleri ile irtibata geçildiğinde, Antalya İl Emniyet Müdürlüğünün sorumluluk sahasında Muratpaşa İlçesinde 11Ekim 2016 günü Kuyumculuk yapan U.Y. (43) isimli şahsı telefonla arayarak kendilerini Cumhuriyet Savcısı Olarak tanıttıkları banka hesaplarının FETO/PYD soruşturmasına karıştığını iddia ederek U.Y. isimli şahsa ait 4630 gram Altın takılarını dolandırdıkları ortaya çıktı.


Gözaltındaki C.A. ve İ.B. isimli şahıslar Anamur nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak ceza evine gönderildi. Tutuklanan şahıslar tarafından dolandırılan altın ise Antalya’da kuyumculuk yapan U.Y. isimli kişiye teslim edildi. (function(E,n,G,A,g,Y,a){E['EngageyaObject']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,'script','//widget.engageya.com/engageya_loader.js','__engWidget'); __engWidget('createWidget',{wwei:'ENGAGEYA_WIDGET_88973',pubid:165553,webid:129518,wid:88973}); loading...var SC_CId = "136521",SC_Domain="n.ads1-adnow.com";SC_Start_136521=(new Date).getTime();

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER