© Anamur Manşet 2012- 2024

Anamur'da Seralara Zarar Veren Canlı Yakalandı

Bozdoğan Mahallesi'nde muz seralarına zarar veren ayı olduğu düşünülen canlı yakalandı...

Özcan GÜNGER / Anamur Haberleri ; Anamur'da muz seralarına naylonları yırtarak ve muzlara zarar veren canlı yakalandı.

Anamur Bozdoğan Mahallesi Dragon Çayı mevkisinde muz serasına girerek zarar veren canlı, muz serasında yakalandı.

Vatandaşların uzun süredir takip ettiği ayı olarak düşündükleri porsuk uzun süre sonra çiftçiler tarafından serada yakalandı. Vatandaşların beyanlarında daha önce seralarına girdikleri canlının ayak izlerinden, naylonları yırtması ve muz ağaçlarını yıkmasından dolayı ayı olduğunu söyledikleri canlının çok büyük bir porsuk olduğu yakalanınca ortaya çıktı. 

Bozdoğan Mahallesi'nde muz üreticisi Harun Oktan'nın serasında iplere dolaşan büyük bir porsuk yakalandı. Uzun süre iplere dolaşarak hareketsiz kalan porsuk bir müddet kendine gelemedi. Oktan iplere dolaşan porsuğun ipini keserek doğaya salmaya ugraştı, bir müddet sonra kendini toparlayan porsuk uzaklaşarak gözden kayboldu. 

Konuyla ilgili sitemize açıklama yapan Harun Oktan söyle dedi;

"uzun zamandır Bozdağ Mahallesi'nde Dragon Çayı mevkiinde çoğu serada maddi hasarlar meydana gelmeye başlamıştı naylonların yırtılması,muz ağaçlarının yıkılması ve muzlara zarar veren bir ayıdan şüpheleniyorduk. Çünkü ayak izleri tamamen ayıya benziyordu yetkililere bile haber vermiştik, bir türlü gözümüzle de görmemiştik. Bu gece ise serama giren porsuk seradaki iplere dolaşarak yakalanmasın ardından ayı olarak düşündüğümüz canlı çok büyük bir porsuk olduğunu gördük. Ama hayatımızda böyle bir büyük porsuk ben ve benden yaş olarak büyük kişiler böyle bir büyük porsuk görmediklerini söylediler.

İplere dolaşan porsuğun iplerini kesmemizin ardından yaşam alanı olan doğaya serbest bıraktık"

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER