© Anamur Manşet 2012- 2024

Anamur\'da 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Anamur\'da 15 Temmuz Şehitleri Anıldı


Anamur Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Anamur\'da üçüncü yılında düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Anamur Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü şehit aileleri ve şehit mezarlarına ziyaret ardından şehit ailelerine verilen yemek verildi.Program akşam saat 20:30’da Anamur Otogarından başlayarak Cumhuriyet meydanına yürüyüş yapıldı.

Programa, Kaymakam Mehmet Kurdoğlu’nun yanında, Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının İlçe Başkanları ile vatandaşlar katıldılar. Yeni Cumhuriyet Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Programda konuşan Anamur Kaymakam Mehmet Kurdoğlu ; bu darbe girişiminde milletimizin bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz o gece, Söğütte, İstanbul’un fethinde olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır.” Dedi.

Anamur Cumhuriyet Meydanına kurulan sinevisyon ile 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına canlı olarak izletildi.








(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER