© Anamur Manşet 2012- 2024

Anamur ve Bozyazı\'da Turizm İşletmeleri Açılıyor

Anamur ve Bozyazı\'da Turizm İşletmeleri Açılıyor


Özcan Günger / Anamur Haber ; Mersin’in Anamur İlçesi’nde turizm işletmecileri, Covit-19 salgını nedeni ile bu yıl 2 ay gecikmeli olarak açılacaklar. İşletmeciler, Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşmeye geçiş ile ilgili açıklamalarının ardından yarın için son hazırlıklarını tamamladılar. 

 Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fatih Şen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme açıklamasının ardından İlçe genelindeki turizm işletmelerde hummalı bir çalışmanın yapıldığını söyledi. Bu dönemden sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyleyen Şen, işletmelerde, sosyal mesafe ve maske kullanımı başta olmak üzere Sağlık Bakanlığının koyduğu bütün kurallara uyulacağının altını çizdi. Sezonun her yıl bir Nisanda açılıyor olmasına rağmen bu yıl Covit-19 nedeni ile bir Hazirana açılacağına dikkat çeken Dernek Başkanı Fatih Şen; “Bir Nisanda her yıl başlayan bir sezonumuz vardı ama bu sene covit-19 korona virüs nedeni ile cumhurbaşkanımızın en son yayınlamış olduğu kararname ile 1 Hazirana ertelendi. Bir Haziranda açılışımızı yapacağız. İlçemiz Gazipaşa Hava Limanına bir saat mesafede olup, misafirlerimizi burada konuk etmeyi arzuluyoruz.” Dedi.
Şen, 17 kilometre kumsala sahip sahilini ve Unesco koruma projesine alınan Mamure Kalesi ve ilçe’nin adını aldığı Anamuryum antik Kentini anlattı. “Turizm sezonumuz normalde bir Nisanda başlıyordu, bu yıl korona virüs tehdidine karşı alınan önlemler neticesinde, bir Hazirana ertelendi. Son Cumhurbaşkanımızın kararnamesi ile 1 Haziranda sezonumuzu açılıyor. İlçemiz Akdeniz Bölgesi’nin incisi statüsündedir. İlçemiz, resmi kaynaklara göre koronavirüs vakası hiç görülmeyen bir İçedir. Anamur ve Bozyazıda hiç görülmemiştir. Misafirlerimizi Anamur ve Bozyazıya davet etmek istiyoruz. İlçemizde 17 kilometre sahil bulunmakta olup, taşsız bir sahil vardır. Misafirlerimizi ilçemize bekleriz.” Dedi. Restorastonu tamamlanan Mamure Kalesinin de 1 Haziran itibarı ile açılacağını kaydeden Anamur Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fatih Şen, “Mamure Kalesi 2012 yılında Unesco Dünya Mirası geçici listesine alındı. Şu an korunması devam ediyor. İlçemizin bir başka özelliği, karetta karetta kaplumbağalarının yumurtlama alanıdır. İlçemizde geçen yılın resmi verilerine göre bin 44 tane Caretta Caretta yuvası bulunmaktadır. Bu yıl 15 Mayısta tekrar sahile çıkmaya başladılar. Eylül Ekim ayında kaç yavru çıkardığı resmi olarak netleşecek.” Dedi. Başkan Şen, Anamuryum Antik Kenti ve astım hastalıklarına iyi gelen Astım mağarasının da ziyaretçileri beklediğini kaydetti. Dernek Üyesi Feraye Verdigül de bu yıl sezonun Corona Virüs salgının nedeni ile belirlenen kurallar çerçevesinde açılacağını, hazırlıklarını da bu doğrultuda yaptıklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER