© Anamur Manşet 2012- 2024

Anamur OGM'den Koperatif Başkanları ve Muhtarlara Bilgilendirme

Özcan GÜNGER/Anamur/Manşet; Anamur Orman İşletmesi FSC li bir kuruluş olması münasebetiyle paylaş taki olan mahalle muhtarları ve kooperatif başkanlarına 2022 yılında yaptığı calışmalar ve 2023 yılı hedeflerinde geldikleri nokta hakkında işletme müdürü İsmail GÜBEŞ tarafında bilgi verildi. 

 Yapılan tüm çalışmaları bilimsel sebepleri ile anlatan Gübeş "Doğaya, havaya, toprağa, suya ve insana duyarlı orman yönetimi" ilkesi ile yapılan işletme çalışmalarını faaliyet faaliyet bilgi aktarımında bulundu. Üretim işleri, silvikültür işleri, inşaat işleri , Orköy kredisi gibi tüm faaliyetler hakkında yapılan ve yapılacakları anlattı. 2 saat süren toplantıda küresel ısınma ve iklim değişikliği sonucu yangınlara hassas olduğumuz coğrafyada kurumların yanı sıra muhtarlıklarinda tedbirler alıp daha duyarlı nasıl olunabileceği konusunda bilgilendirildi. Mahallelerde halkımızın ateş yakmaması, evlerine  odun, kömür, saman gibi yanıcı  emvalleri bitişik istiflenmemesi en az 4 metre uzağa istiflenmesi konusunda mahalleliyi uyarılması , olası kırsal alan yangınında zararın en aza indirilecek olduğu halka izah edilmesi anlatıldı. 

 

 Mahallelerde bulunan su tanklarının traktör e takılıp olası yangını  söndürmeye hazır tutulması konusunda gerekli tartişmalar yapılıp soru cevaplarla sonuclandırıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER