© Anamur Manşet 2012- 2024

Anamur Dondu

Anamur Dondu


Özcan GÜNGER / Anamur Manşet ; Meteorolojinin duyurduğu zirai don etkisine giren Anamur\'da Cumartesi ve Pazar günleri hava sıcaklığı gece sıfırın altına düştü.

Sıcaklığın iki gündür sıfırın altına düştüğü ilçemizde deyim yerindeyse Anamur Dondu.Ürünleri soğuktan korumaya çalışan çiftçiler, seralarda sabaha kadar ürünleri dondurmamak için çeşitli uyğulamalar yaparak soba yaktı.Anamurlu vatandaşlar soğuktan gün boyunca zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmadı.

Gece oluşan zirai don sabah şiddeti ortaya çıktı.Donan sular ve bitkilerin oluşturduğu ilğinç görüntüler ortaya çıktı.Bazı yerlerde donan sular gün boyu erimeyerek bir gün sonrasına kaldı.Donan sular uzun süre çözülmedi.

Sosyal medyada Anamur\'daki Zirai Don görüntüleri paylaşılırken,üreticiler yoğun bir çalışma ile tekrar yaşanılabilecek zirai don\'a hazırlık yaparak önlemlerini almaya devam ediyorlar.

Konuştuğumuz bazı üreticiler şöyle dediler; \'\'zirai don bizim için çok tedirğin olduğumuz bir konu çünkü yaptığımız bir hata bir yıllık emeğimizi çöpe atmaktır.Onun için zirai don uyarısı aldığımız itibaren hazırlıklarımızı yapıyoruz.Don gecesi sabaha kadar uyumayarak don nöbeti tutuyoruz\'\'dedi.

















(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER