© Anamur Manşet 2012- 2024

Anamur Çevre Platformu; Balık Çiftlikleri Keşfine Katılın Çağrısı !

Anamur Çevre Platformu; Balık Çiftlikleri Keşfine Katılın Çağrısı !


Özcan GÜNGER / Anamur Manşet ; Mersin’in Silifke, Aydıncık ve Anamur ilçelerinde kurulmak istenen 19 balık çiftliğine karşı başlatılan hukuk mücadelesi sürüyor. 

Bölge halkının tüm itirazlarına rağmen kıyılara yakın deniz alanlarında kurulması planlanan balık çiftlikleri hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği ‘Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu’ kararlarına ilişkin yürütmenin durdurulması için MERÇED tarafından Mersin 1. ve 2. İdare Mahkemeleri’ne açtığı dava kapsamında keşif için 4 ve 5 Aralık 2019 tarihi için gün verildi.
Anamur Çevre Platformu ; Mahkeme heyetine denizde eşlik etmek suretiyle, keşfe katılmaya davet ediyoruz.

Konuyla ilgili Anamur Çevre Platformu tarafından bir açıklama yapılarak halkın keşfe katılması çağrısı yapıldı. Anamur Çevre Platformu\'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada;
 \"Anamur halkının tüm itirazlarına rağmen, kıyılara oldukça yakın deniz alanlarında kurulması planlanan balık çiftlikleri hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği ‘Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu’ kararlarına ilişkin olarak, yürütmenin durdurulması ve iptali için MERÇED tarafından açılan davalarda, 05.12.2019 günü saat 08.30’dan itibaren, mahallinde, yani çiftliklerin kurulması planlanan deniz alanlarında keşif yapılması yönünde kararlar alınmıştır\" denildi.

Kurulması halinde herkesi etkileyecek balık çiftlikleri ile ilgili keşiflere, katılımda ya da izlenilmesinde bir sakıncanın bulunmadığı ifade edilen açıklamada; \"Bu nedenle, konuya duyarlı olan ve balık çiftliklerinin kurulumuna karşı olan herkes temin edilecek tekne/tekneler aracılığıyla mahkeme heyetine denizde eşlik etmek suretiyle, keşfe katılmaya davet ediyoruz. Bilmeliyiz ki, denizimizde balık çiftlikleri kurulursa, oluşacak kirlilik nedeniyle deniz ekosistemi bozulacak, denize bile girmemiz hayal olacaktır! “Denizlerimiz, kimsenin çiftliği ve rant alanı değildir!” demek üzere, gelin birlik olalım, denizimize sahip çıkalım!\" ifadeleri kullanıldı.


(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER