© Anamur Manşet 2012- 2024

Anamur Çarıklar Efeler Mahallesi'nde Asırlık Bayramlaşma Geleneği Sürüyor

Özcan  GÜNGER / Anamur  Manşet :

Anamur Çarıklar Efeler Mahallesi'nde Asırlık Bayramlaşma Geleneği Sürüyor

Mersin'in Anamur ilçesine bağlı Çarıklar Efeler Mahallesi'nde, yaklaşık bir asırdır sürdürülen geleneksel yemekli bayramlaşma programı bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Ramazan Bayramı’nın birinci gününde, Efeler Camisi'nde kılınan bayram namazının ardından mahalle sakinleri bir araya gelerek bayram coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Düzenlenen programa, Anamur Jandarma Bölük Komutanı Kadir Dölek, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, AK Parti İlçe Başkanı Burak Bulut ve yönetim kurulu üyeleri, mahalle sakinleri ve misafirler katıldı.

Uzun Yıllardır Devam Eden Dayanışma Geleneği

Efeler Mahallesi'nde uzun yıllardır süregelen bu gelenek, toplumsal dayanışmayı ve birlik ruhunu pekiştiriyor. Geçmiş yıllarda mahalle sakinleri, evlerinde hazırladıkları yemekleri getirerek kurulan sofralarda bir araya geliyordu. Son yıllarda ise hayırsever mahalle sakinlerinin desteğiyle veya bir kişinin yemek masraflarını üstlenmesiyle büyük kazanlar kuruluyor, yemekler pişiriliyor.

Bayram namazının ardından mahalle aşevinde toplanan vatandaşlar, ilahiler, dualar ve Kur’an-ı Kerim tilaveti eşliğinde yemeklerini paylaşarak bayramlaşıyor. Mahalle halkının birbirini görüp kaynaştığı bu etkinlik, yıllardır aynı coşkuyla devam ediyor.

Asırlık gelenek, Efeler Mahallesi’nde dayanışma ve birlik ruhunu yaşatmaya devam ederken, her yıl daha geniş katılımla kutlanarak gelecek nesillere aktarılıyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER