© Anamur Manşet 2012- 2024

Anamur Belediye Meclisinden Krediye Onay Çıkmadı

Anamur Belediye Meclisinden Krediye Onay Çıkmadı


Anamur Manşet Haber Merkezi ; Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin bazı mahallelere yol yapımı ile araç ve iş makinesi temini için talep ettiği 6 milyon lira kredi kullanma yetkisi, belediye meclisinde oy çokluğu ile reddedildi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye yetki verilmesi konusu, AKP ve MHP’li üyelerin tamamının ve CHP’li 2 üyenin oylarıyla reddedildi.

Ek gündem olarak Meclise sunulan Kredi oylaması öncesi söz alan Belediye Başkanı Mehmet Türe: ‘’Değerli arkadaşlar biliyorsunuz daha evvel araç alımı için İller Bankası’ndan 3.500.000 TL’lik kredi talep etmiştik. Kurumla yaptığımız görüşmede belediyemizin kredi çekmek için yeterli şartları taşıdığını, ancak şu anda krediye onay veremeyeceklerini belirttiler. Sanıyorum İller Bankası’nın kasasında para bitti.

2014 yılında uygulamaya konulan Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçe belediyelerinin sorumluluk alanı neredeyse 2-3 katına çıkarıldı. Biz artan sorumluluk alanına paralel olarak belediyemizin gelirinin de artacağını düşünürken, tam aksine gelirimizde de ciddi oranda azalma oldu. Gelirimizin büyük çoğunluğu Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılmış durumda. Dolayısı ile sorumluluk alanımızda bulunan mahallelerimize hizmet götürmek için bu krediye ihtiyaç duyduk. Araç parkımız çok zayıf, araçlarımız çok eski, bunları güçlendirerek özellikle köyden mahalleye dönen mahallelerimizde vatandaşlarımızın beklediği hizmetleri biran önce gerçekleştirmek istiyoruz. İş makinelerinin hangi köyde kaç gün çalışacağına kadar tüm planlamamızı yaptık. Yine özellikle mahallelerimizde yol sorunu var. Tüm bunların tespitini yaptık. Biran evvel bu mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yol sorunlarını çözmek istiyoruz. Önümüzdeki yaz mevsimini tamamıyla hizmete ayırmak istiyoruz.Bu gerçekten ihtiyaç duyduğumuz, mahallelerimizin ihtiyaç duyduğu siyaset üstü bir taleptir. Sizlerden bu krediye destek vermenizi talep ediyorum.’’ Dedi.

AKP’li Üye Yılmaz Bulut’un ‘’ Biz grup olarak kredi kullandırılmasına karşıyız’’ demesi üzerine yaşanan tartışmanın ardından, mahalleleri asfalt planlamasında bulunduğu için Meclis görüşmelerine katılan muhtarlar salonu terk etti.

Yapılan oylama da İYİ Parti’nin 8, CHP’nin 2 evet oyuna karşılık, AKP’nin 5, MHP’nin 5, CHP’nin 2 ve Bağımsız Meclis Üyelerinin 2 hayır oyuyla kredi kullanımı için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu reddedildi.

Mayıs ayı meclisi 1. Birleşimi, 7 Mayıs 2018 Pazartesi yeniden toplanmak üzere sonlandırıldı.












var reklamstore_region_id = 512191; var reklamstore_ad_type = \'all\';






var reklamstore_region_id = 494905; var reklamstore_dfp = 0;






var reklamstore_region_id = 512189; var reklamstore_frequency_type = \'hour\'; var reklamstore_times=1; var reklamstore_dfp=0; var reklamstore_postitial=1;




loading...
var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();





(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14310\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_mobile_content\", id: 14310, tid: 18790 }); });





(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973});




(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = \"//s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-16370\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content_2\", id: 16370, tid: 24640 }); });















İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER