© Anamur Manşet 2012- 2024

Anamur ADD\'den Görkemli Cumhuriyet Balosu

Anamur ADD\'den Görkemli Cumhuriyet Balosu


Özcan GÜNGER / Anamur Manşet ; Atatürkçü Düşünce Derneği Anamur Şubesi, Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet balosu düzenledi.

Kalabalık Restaurant\'ta üyeler ve davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği balo, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Anamur Şubesi Mutiş Filiz’in günün alam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.


Başkan Mutiş Filiz konuşmasında şunları dedi ;

Zorlu bir sürecin,uzun bir mücadelenin sonucudur Cumhuriyet.Emperyalizmin yenilgiye uğratılmasının abidesidir Cumhuriyet.Milletimizin onuru, uygar dünyanın anahtarıdır Cumhuriyet.Yok edilmek istenen bir ulusun, var oluş destanıdır Cumhuriyet.Türk milletinin her bir ferdinin cesaretidir,inancıdır, kararıdır Cumhuriyet.

Yurttaşlık, özgürlük, eşitlik, hak, hukuk, adalet,demokrasi ve uğruna ölünesi vatandır Cumhuriyet.Gençliktir, delikanlılıktır, cesarettir Cumhuriyet.Namustur, haysiyettir, nefestir, candır Cumhuriyet.Emperyalist oyunları bilmek, görmek, anlamak ve bozmaktır Cumhuriyet.Uyanık olmak, aydın olmak, çevresini aydınlanmaktır Cumhuriyet.Sarayın, saraylının değil, ulusal egemenliğin adıdır Cumhuriyet.Şahsın değil, demokrasinin kazancıdır Cumhuriyet.Sözde değil, özde milli olmaktır Cumhuriyet.Akıldır, bilimdir, çağdaşlıktır Cumhuriyet.Kadınla erkeğin el ele koştuğu hedeftir Cumhuriyet.Çocuklarımızın mutlu yarınlarıdır Cumhuriyet.

Kurtarıcımız ve Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olmaktır Cumhuriyet.O’nu anlamak, O’nun yolunda yürümek, ödün vermemektir Cumhuriyet.Sürekli devrimdir, atılımdır, ilerlemektir Cumhuriyet.

Sonsuza kadar Cumhuriyet…

Ardından Anamur Esi Kaymakamı Mehmet Emin AVCI bir konuşma gerçekleştirerek ,\'\'Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Atatürk ve onun silah arkadaşlarını minnetle anarak, Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun\'\' dedi.

Sunuculuğunu müzik öğretmeni Ayten Özkurt gerçekleştirdi Cumhuriyet Balosunda Anamur Atatürkçü Düşünce Derneği İlk Kadın Başkanı Emekli Öğretmen Şefika Kan söylediği marşa salondaki konuklar eşlik etti.Çoşkunun hat safa olduğu salonda davetliler ellerinde Türk bayrakları ile hep birlikte Onuncu Yıl Marşı , Sarı Saçlım Mavi Gözlüm şarkılarını söylediler.
Yerel sanatçı Ali Koyu\'nun bir birinden güzel marş ve müzik dinletisi ile Cumhuriyet Balosu gecenin ilerleyen saatlerinde son buldu.


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-iGbSR_QqXY]







































(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER