© Anamur Manşet 2012- 2024

Anamur 6.Uluslararası Tarım ve Gıda Fuarı görkemli bir şekilde açıldı

Anamur 6.Uluslararası Tarım ve Gıda Fuarı görkemli bir şekilde açıldı


Anamur 6.Uluslararası Tarım ve Gıda Fuarı görkemli bir şekilde açıldı.

Anamur 6.Uluslararası Tarım ve Gıda Fuarı ,Ticaret Odasında saat 10:00 \'daki kokteyl ile başlayarak daha sonra fuar yürüyüşü Ticaret odasından başlayarak Şehit Atanur Bal Fuar alanında sona erdi.

Anamur 6.Uluslararası Tarım ve Gıda Fuarı,Anamur Ticaret ve Sanayi Odası düzenlenen kokteylin ardından başlayan kortej, yaklaşık bir kilometrelik Tahsin Soylu ve Bankalar Caddesi boyunca yürünerek fuarın yapılacağı Şehit Uzman Çavuş Atanur BAL Fuar yerine ulaştı.

Fuara, KKTC Başbakanı Ersin Tatar, KKTC Tarım ve doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Bingen Kardeş Kent konseyi, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Anamur İlçe Kaymakamı İsmail Gültekin,Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç,Ticaret Odası başta olmak üzere bir çok oda, STK, Siyasi Parti Temsilcileri,Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Anamur Belediye Başkan yardımcıları, STK Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.

Anamur 6.Uluslararası Tarım ve Gıda Fuarı,saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından açılış konuşmaları gerçekleşti.


KKTC Başbakanı Ersin Tatar konuşmasında ; 

Değerli Anamurlu kardeşlerimiz ,değerli soydaşlarımız biz Türk Milletinin bir parçasıyız bizi bu deniz ayırabilir ama aslında dedikleri gibi ne dağlar ne denizler biz bunları aşarak buluştuk.Yıllar boyu bu coğrafyada gerçekten fedakarlıklarla,özverilerle cesaretle var olmaya devam ettik ve bu gün sabah Alaköprü barajını ziyaret ettim orda yerinde gördüm bu bölğenin fedakarlıklarını bu bölgenin insanının güzelliklerini ordan üç köyden binlerce insan yüz yıllarca yaşadıkları köylerini tahliye eden o insanlarada teşekkür ettim.Çünkü biz fevakı insanlarız,biz teşekkür etmesini biliriz.\'\' diye konuştu.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç yaptığı konuşmada ; 

 \'\'4 Gün sürecek Fuar süresince çok değerli Akademisyen arkadaşlarımızın düzenleyeceği konferanslarla çiftçilerimizin Muz yetiştiriciliği, Avokado yetiştiriciliği, Çilek yetiştiriciliği gibi tarımsal faaliyetler konusunda bilgilerini sunacaklar. Fuara katılan firmalar ürünlerini tanıtıp Üreticimizin menfaatleri doğrultusunda gerekli satış, sipariş işlemlerini yürüteceklerdir. Ayrıca vatandaşlarımıza Zeytin fidanı dağıtımı, keşkek ikramı gibi pek çok faaliyetlerimiz Fuarımızda 4 gün boyunca yer alacaktır.

Kentimiz Tarım kenti olmasının yanında eşsiz güzelliğiyle bir Turizm Cenneti olduğunu da düzenlediğimiz festival ve fuarlarda Anamur’umuza gelen değerli değerli misafirlerimiz sayesinde tüm Türkiye’ye ve dünyaya göstereceğiz.\'\' Dedi.


Mersin Valisi Ali İhsan Su konuşmasında;
“İlimiz her alanda kalkınıyor, gelişiyor, ilerliyor. Her sektörde önemli bir potansiyele sahibiz. Sağlık sektöründe, Eğitim sektöründe, Ticarette, Sanayi de Turizm de, Kültürde ve tabiki Tarımda çok önemli bir potansiyele sahibiz. İşte bugün 6.sını gerçekleştirdiğimiz Tarım Fuarı da bu sektörde önemli bir aktiviteyi ortaya koyuyor. Biz il olarak Tarım sektöründe gerçekten bir çok enleri barındırıyoruz. Her ilçemiz ayrı bir tarım ürünü ile kendisinden en güzel şekilde söz ettiriyor.” Dedi.


Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Akabinde protokol, firmaların yer aldığı stantları ziyaret etti. Fuar, 26 Ekim 2019 Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.





[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gogBt9fCbHE]


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=iV1ss7Y-Pn8]
















(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER