© Anamur Manşet 2012- 2024

Anamur 4. Tarım ve Gıda Fuarı Açıldı

Anamur 4. Tarım ve Gıda Fuarı Açıldı


Anamur 4. Tarım ve Gıda Fuarı Açıldı

Anamur 4. Tarım ve Gıda Fuarı saat 10:00\'da Fuar Kokteyli ile başladı.Anamur Ticaret ve Sanayi Odasında ki kokteylin ardından, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası önünden başlayan Fuar Yürüyüşü,Fuar Etkinlik Salonunda son buldu.


CNR Pozitif Fuarcılığın organizasyonunda Anamur Belediyesi, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası, Anamur İlçe Tarım Müdürlüğü, Anamur Ziraat Odası, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası, Anamur Muz Üreticileri Birliği, Anamur Tarım Kredi Kooperatifi işbirliği ile yapılan Anamur 4. Tarım ve Gıda Fuarı açıldı.

Fuar\'ın açılışına yeni göreve başlayan Anamur Kaymakamı Mehmet Kurtoğlu, Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taştan, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, KKTC Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, Profesör Doktor Canan Karatay, TOBB Konsey Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arif Abalı, İlçe Tarım Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü H. Niyazi Sarıoğlu, Muz-Bir Başkanı Mehmet Güzel, Ziraat Odası Başkanı A. Şeref Gümüş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Güngör, CNR Holding Genel Müdürü Mustafa Tokatlı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Erkan Arıcı, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti başkanları, muhtarlar basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, bu yıl 4.sü gerçekleştirilen Anamur Gıda ve Tarım Fuarının önümüzdeki yıllarda KKTC ile dönerli olarak yapılabileceğini söyledi. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de konuşmasında önceleri tereddütlerle başlatılan Anamur Tarım ve Gıda Fuarı’nın bu gün uluslararası platformda kendisini gösterdiğini, Anamur başta olmak üzere bölgemiz ve çiftçilerimiz için fuarın önemini anlatmamız gerektiğini söyledi. Başkan Mehmet Türe programları dolayısıyla fuara katılamayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı selamlarını iletti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ise bu tür fuarların büyük sinerjilerle yapıldığını KKTC olarak artık bu sinerjiye dahil olmak istediklerini belirtti. Fuara özelikle davet edilen Profesör Doktor Canan Karatay ise sözlerine; “Torosların eteğine bu yüksek binalar değil, tarım yakışır. Bir ülkenin kalkınması için tarım şarttır.” Diyerek başladı ve Anamur muzunun ilaçsız yetiştiğini ve çocukluğundan beri yemeye devam ettiğini söyledi. Zirai ilaçlar hakkında tarım ilacı değil, tarım zehri tanımlaması yapan Karatay; “Benim çocukluğumdan beri bildiğim Anamur muzunu her yerde tavsiye ediyorum. Kitaplarımda da Anamur muzunu yiyebilirsiniz.’ Diyorum. Ülkemizde Anamur muzu var iken ne gerek var çikita muza. Maalesef ithal eden de yine Mersin. Kendi ayağınıza kurşun sıkıyorsunuz.” Dedi. Canan Karatay, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü H. Niyazi Sarıoğlu’nun ikram ettiği muzu yedi.

Anamur Belediye Konservatuvarı Halk Oyunları Gösterisi ve Kortej yürüyüşünün ardından yapılan konuşmalar, plaket taktimi ve protokolün kurdele kesimi ile fuar alanı ve stantlar ziyaretçilere açıldı.


4 gün boyunca Şehit Uzman Çavuş Atanur Bal Pazarında devam edecek olan Anamur 4. Tarım ve Gıda Fuarında bu yıl 80 firma ürünlerini sergileyerek tanıtımlarını gerçekleştiriyorlar. 4 gün boyunca 10:00 ile 19:00 saatleri arasında halka açılan fuar alanı, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda Saat 11:00’de yapılan kurdele kesimi ile halka açıldı.


Fuarı, Güzellik, Resim, Kompozisyon ve Muz Hevengi Yarışması Canlandıracak
Geçtiğimiz yıllarda yapılan ve geleneksel hale gelen ve Anamur Organizasyon ve Kardelen Güzellik Salonunun organize ettiği Muz Güzeli Yarışmasının bu yılda büyük ilgi çekmesi bekleniyor. Muzun Başkenti olarak bilinen İlçemizde Muz-Bir’in organize ettiği Muz Hevengi Yarışmasının da büyük ilgi görmesi bekleniyor. Anamur Atatürkçü Düşünce Derneği’nin gerçekleştirecek 29 Ekim Kompozisyon ve Resim Yarışması ise fuara ayrı bir renk katacak.


Fuara özelikle davet edilen Profesör Doktor Canan Karatay ise sözlerine; “Torosların eteğine bu yüksek binalar değil, tarım yakışır. Bir ülkenin kalkınması için tarım şarttır.” Diyerek başladı ve Anamur muzunun ilaçsız yetiştiğini ve çocukluğundan beri yemeye devam ettiğini söyledi. Zirai ilaçlar hakkında tarım ilacı değil, tarım zehri tanımlaması yapan Karatay; “Benim çocukluğumdan beri bildiğim Anamur muzunu her yerde tavsiye ediyorum. Kitaplarımda da Anamur muzunu yiyebilirsiniz.’ Diyorum. Ülkemizde Anamur muzu var iken ne gerek var çikita muza. Maalesef ithal eden de yine Mersin. Kendi ayağınıza kurşun sıkıyorsunuz.” Dedi. Canan Karatay, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü H. Niyazi Sarıoğlu’nun ikram ettiği muzu yedi.














loading...
var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();







(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14310\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_mobile_content\", id: 14310, tid: 18790 }); });





Loading... (function(){ var D=new Date(),d=document,b=\'body\',ce=\'createElement\',ac=\'appendChild\',st=\'style\',ds=\'display\',n=\'none\',gi=\'getElementById\'; var i=d[ce](\'iframe\');i[st][ds]=n;d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(\"\");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\");}var dv=iw[ce](\'div\');dv.id=\"MG_ID\";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=123131;c[ac](dv); var s=iw[ce](\'script\');s.async=\'async\';s.defer=\'defer\';s.charset=\'utf-8\';s.src=\"//jsc.mgid.com/a/n/anamurmanset.com.123131.js?t=\"+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();








(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973});




(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = \"//s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-16370\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content_2\", id: 16370, tid: 24640 }); });







İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER