© Anamur Manşet 2012- 2024

Aktay ; Mersin’in ve ülkemizin başına büyük bir bela olacak

Aktay ; Mersin’in ve ülkemizin başına büyük bir bela olacak


Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığından bir basın açıklaması yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay tarafından yapılan basın açıklaması aynen şöyle;

Mersin’in ve ülkemizin başına büyük bir bela olacağı sayısız bilimsel çalışmayla ortaya konmuş olan Akkuyu Nükleer Santrali yaşadığımız salgın günlerinde de risk yaymaya devam ediyor.

Halen 5 binden fazla kişinin çalışmakta olduğu nükleer santral inşaatında maalesef bir işçide Korona virüsüne rastlandığı açıklandı. Çalışan sayısının çokluğu, işin niteliği ve son derece kötü çalışma ve yaşama koşulları nedeniyle virüsün hızla yayılma riski çok yüksektir. Buna rağmen, sokağa çıkma yasağının uygulandığı 11 ve 12 Nisan günlerinde Akkuyu inşaat alanında çalışmaya devam edildiği yolunda ciddi bilgiler gelmektedir.

Nükleer santral inşaatı sokağa çıkma yasağından muaf tutulmuş alanlardan biri değildir. İnsan hayatını, halk sağlığını ve kuralları hiçe sayarak işçilerin yasağa rağmen çalıştırılması kabul edilemez.

İşçilerin çalışma ve kamp koşullarını göz önüne aldığımızda, Korona virüsü tespit edilen işçinin ve temas ettiği kişilerin izole edildiği yolundaki açıklamalar da ikna edici olmaktan uzaktır. O koşullar altında gerçek bir izolasyon, virüsle etkili bir mücadele imkansızdır. Yapılması gereken, işçilerin ücretli izinli sayılarak faaliyetlerin derhal durdurulmasıdır.

Bugün itibarıyla Akkuyu nükleer santral inşaatı, binlerce çalışanı, o bölgede yaşayanlar ve tüm Mersin için çok ciddi ve büyük bir risk kaynağı haline gelmiştir. Mersin Valiliği başta olmak üzere salgınla mücadelede görevli tüm kamu kurumlarını bu konuda harekete geçmeye ve önlem almaya davet ediyoruz.14.4.20

Adil Aktay
Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı
6

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER