© Anamur Manşet 2012- 2024

Akdeniz Bölgesinde İlk Zeytin Hasatı Anamur'da Yapılmakta

Akdeniz Bölgesinin zeytin hasatını yapan ilk bölğesi Anamur.

Bölgemizde yetisen zeytinler Eylül ayının ikinci haftasından itibaren erken hasat yağ çıkartabilmek için hasata başlanır. Ayrıca yine ülkemizde ilk olarak Anamur'daki Zeytinyaği Fabrikaları çalısmaya başlar.Her geçen yıl Anamur genelinde zeytin yetiştirme oranın artmasına paralel olarak zeytin ve zeytin yağı tonajı giderek kayde değer tonajlara ulaşmakta.

Bizde Anamur Manşet  İnternet Gazetesi olarak Koç Zeytinyağı Fabrikasını ziyaret ettik.Koç Zeytinyaği Fabrikası 20 Eylül'de kapılarını üreticilerine açarak yine Türkiye'de ilk olarak hasata başlayan fabrika olma özelliğini korumaya devam etmiştir.  Koç Zeytinyagi Fabrikasi Kurucu ve işletmecisi Adem Koç şehrimizin zeytinini ve zeytinyağını yurtiçinde ve yurt dışında tanıtmak için çalısmalarına devam ediyorlar. 


Bu yıl zeytin rekoltesinin oldukça iyi olduğunu söyleyen Adem Koç ancak yağ rekoltesinde bir miktar düşüş yaşandığını bildirdi. Bunun sebebini de henüz yağa oturmadan erkenden hasat yapılması olarak bildirdi. Zeytinlerin yağmur yağmadan hasat edilmesinin erken olacağını değerlendiren Adem Koç, eğer zamanı bekleyerek hasat edilirse zeytinyaği rekoltesinin istenen seviyelere gelebileceğini bildirdi.

Bölgenin ilk zeytin ağacı ve zeytinyağına yatırım yapan Koç Zeytinyağı Fabrikası işletmecisi Adem Koç ise ''kalit, güler yüzlü hizmet, güvenin adıyız tüm üreticilerimize bereketli bir yıl olur.Bol kazançlar dilerim.''

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER