© Anamur Manşet 2012- 2024

Adamın Hikayesi Adlı Tek Kişilik Gösteriye Anamur\'da Yoğun İlği

Adamın Hikayesi Adlı Tek Kişilik Gösteriye Anamur\'da Yoğun İlği


Özcan GÜNGER / Anamur Manşet ; Atatürkçü Düşünce Derneği ADD Anamur Şubesi’nin organize ettiği etkinlik kapsamında sahnelenecek olan \'\'Adamın Hikayesi\'\' gösterisinde bilinmeyen yönleriyle Atatürk anlatıldı.

Tarihçi – Yazar Ertuğrul Sertbaş’ın “ADAMIN HİKAYESİ” isimli tek kişilik gösterisi Anamur Kültür Merkezinde yoğun katılımıyla izlendi. Atamızın hayatıyla ilgili anlatımların yer aldığı gösteri salonda duygusal anlar yaşattı.

Tarihçi/Yazar Ertuğrul Sertbaş, gösteride birçok farklı kaynaktan edinilen ve tabii bir kısmı da yazarın kendi araştırmalarından elde edilmiş, Atatürk’le ilgili az bilinen olaylar ve anekdotlar kullanılmıştır .

Gösteride Mus­ta­fa Kemal Ata­türk’ün bi­lin­me­yen yön­le­ri,bir asker ve bir lider ola­rak ne kadar az bu­lu­nan ne kadar üstün va­sıf­la­ra haiz ol­du­ğu, ama aynı za­man­da da ne kadar alçak gö­nül­lü, zeki ve öz­ve­ri­li bir insan ol­du­ğu­nu gös­te­ren yön­le­rini,NASA tarafından Ay’daki bir kratere Atatürk adının verilmesinden, dönemin ABD Başkanı Roosevelt ile Atatürk arasındaki mektuplaşmalara kadar ilginç anekdotları fo­toğraf­lar ile an­la­tıldı.


Gösteri, tüm salon ayakta İzmir Marşı söyleyerek sona erdi.Gösterisi sonrasında Anamur Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan ve yönetimi, Tarihçi- Yazar Ertuğrul Sertbaş’a plaketini ve hediyesini taktim etti.

Tarihçi – Yazar Ertuğrul Sertbaş gösteriye gelenlere imzalı kitaplarını takdim etti.



[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tC9l_HxmWuM]



















(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER