© Anamur Manşet 2012- 2024

Adalet Yürüyüşüne Destek İçin Anamur\'dan Yollara Düştük.

Adalet Yürüyüşüne Destek İçin Anamur\'dan Yollara Düştük.


Adalet Yürüyüşüne destek için yollara düştük.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu\'nun Ankara Güvenpark’tan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün 22’nci gününe Anamur ve Silifke’den arkadaşlarımızla katıldık.

21 gündür ekranlarda izlerken, neden o yürüyenlerle değilim? Vicdani sıkıntısı yaşıyordum. Benim gibi düşünen arkadaşlarımla karar verip yollara düştük. 14 saatlik yorucu bir yolculuğun ardından Dilovası’ndaki toplanma merkezine ulaştık.

Kamp bölgesinde, gazete, karton üzerinde uyuyanların, rahat bir ortamda düzenli uyumadıkları her hallerinden belliydi. Ancak yeni güne dinç başlayıp yürüme istekleri apaçık ortadaydı. Sıraya girerek Belediyelerce hazırlanan paketlenmiş kahvaltı paketlerinden ve çay sırasından da çayımızı alarak, ilk gününden beri yürüyen arkadaşların bir grubunun yanına giderek oturduk. Amacım yaşadıklarını hissetme isteğimdi. Çoğunun ayakları su toplamış, patlamış ve artık yara bağlamıştı. Erkeklerin sakalları saçlarına karışmış, kadınlarımızın doğal bakımlılıkları kalmıştı. Kıyafetler emek terleriyle renk değiştirmiş, tuzlardan desenler oluşmuştu. Kadın ağırlıklı bir yürüyüş grubuyla karşılaşmaktan mutlu oldum. Herkesin gözlerinin içi ışıl-ışıl, önemli bir işin ucundan tutmanın mutluluğu okunuyordu.

Yürüyüşe destek veren Belediyelerin başarılarına değinmeliyim; Binlerce kişiye hizmet vermelerine rağmen, seyyar tuvaletler pırıl-pırıl. Yeterli erzak, su, limonata ve karpuz sıkıntısız dağıtılıyordu. Kamp yada geçici dinlenme alanları terk edilirken pırıl-pırıl temizleniyordu. Organize eden yöneticilerle, çalışanlarına teşekkürler ederiz.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun yakın korumalarının dışında, çevik kuvvet hem genel başkanı hem de yürüyüşe katılanları nazik ama disiplinli bir şekilde korumaktaydı. Ayrıca daha dışarıdaki hatta jandarmalar, gök yüzünde de polis helikopteri korteji hep takip etmekteydi. Polis özel seçilmiş nazik ve yaptığı işin öneminin farkındaydı, teşekkür ederiz.

Zaten fazla bir sıkıntılı durum da yok gibiydi. Yürüyüşe katılanların tamamı, ne için yürüdüklerinin farkında olan çok nazik insanlardı. Dışarıdan tek tük Rabia işaretli protestolar olsa da yürüyüştekiler kendi mücadelesinde sadece alkışla cevap vermekteydi. Ancak çok sayıda yürüyüşe katılmayanın dışarıdan, apartmanlardan, araçlardan alkışlarla destek olduklarını, bazılarının da bozkurt işareti ile destek verdiklerini gözledim.

Günlük basın açıklamasının ardından, Genel Başkan önde elli kişilik bir grup halinde, arkasındanda dört beş kilometrelik bir kortejle yürüyen her şehirden, aynı amaca kilitlenmiş insanlarımızı fotoğrafladım. Görme, işitme ve ortopedik
Engellilerle tekerlekli sandalyeliler engellerini unutmuş gibiydiler. Bazı rahatsızlananları toplayan parti otobüsünden gelen müzikler motivasyonu arttırırken, kortejin hızını ve ufak tefek sorunlarını düzenleyen parti milletvekilleri yürüyenlerin iki katı daha fazla enerji harcamaktaydı. İsim öne çıkarmadan partimin tüm milletvekillerini kutluyorum.

Söylerlerdi, yaşayarak bizzat tanık oldum. Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu’nun hızına korumaları, diğer katılan bizler inanın yetişmekte zorlandık. Allah sağlığını korusun. Partimize, Ülkemize katkısını eksik etmesin.

Mesut Güven
CHP Parti Eğitmeni












loading...
var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();






Loading... (function(){ var D=new Date(),d=document,b=\'body\',ce=\'createElement\',ac=\'appendChild\',st=\'style\',ds=\'display\',n=\'none\',gi=\'getElementById\'; var i=d[ce](\'iframe\');i[st][ds]=n;d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(\"\");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\");}var dv=iw[ce](\'div\');dv.id=\"MG_ID\";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=123131;c[ac](dv); var s=iw[ce](\'script\');s.async=\'async\';s.defer=\'defer\';s.charset=\'utf-8\';s.src=\"//jsc.mgid.com/a/n/anamurmanset.com.123131.js?t=\"+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();








(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973});




(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14305\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content\", id: 14305, tid: 18780 }); });












İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER