© Anamur Manşet 2012- 2024

88 Yaşındaki KIZMAZCAN “Atatürk’ü Gördüm” Dedi

88 Yaşındaki KIZMAZCAN “Atatürk’ü Gördüm” Dedi


Özcan GÜNGER / Anamur Haberleri ; 88 Yaşındaki KIZMAZCAN “Atatürk’ü Gördüm” Dedi.

Covid-19 Tedbirleri kapsamında denetimi gerçekleştiren Anamur Kaymakamı Mehmet Nuri BAŞARAN’ın sokakta karşılaştığı 1932 doğumlu 88 yaşındaki vatandaş Atatürk’ü gördüğünü söyledi.

Atatürk’ü gördüğünü söyleyen 88 yaşındaki Mehmet KIZMAZCAN, o güzel anıyı anlatırken adeta o günün heyecanını yeniden yaşadı ve gözleri parladı.

Kaymakam BAŞARAN’a Atatürk’ü gördüğü o anı anlatan KIZMAZCAN; “O zaman nüfus cüzdanıma göre 6 yaşındaydım. Annem babam 2 yıl geç yazdırmışlar o yüzden 8 yaşındaydım, dolayısıyla çok net hatırlıyorum. Atatürk trenle gelirken askerlerin önüne geçerek Atatürk’ü gördüm.” Dedi.

Kaymakam BAŞARAN, “80 yıl önceki heyecanı şimdi tekrar yaşayan Mehmet KIZMAZCAN’a sizin Atatürk’ü gördüğünüz heyecanı ve mutluluğu sizden dinlerken bizde yaşadık. Hayatınızda unutulmaz bir yer tutan bu güzel anıyı bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kahraman silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi Rahmet, Minnet ve saygıyla bir kez daha yad ediyorum, size de sağlıklı uzun ömür diliyorum.” Dedi.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER