© Anamur Manşet 2012- 2024

140 öğrenci, Anamur\'da karantinaya alındı

140 öğrenci, Anamur\'da karantinaya alındı


KKTC\'den gelen 140 kişi, Anamur\'da karantinaya alındı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) getirilen ve içlerinde üniversite öğrencileri ve tır şoförleri de bulunan 140 kişi, Mersin’in Anamur İlçesi’nde Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu yanındaki Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Profesör Doktor Ali Ayhan Yerleşkesinde karantina altına alındı.

Alınan bilgilere göre, KKTC’den dönüş yapan 300 Türk öğrenci ve 159 TIR şoförü, ilk olarak feribotla Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi\'ndeki SEKA Limanı\'na getirildi. Burada sağlık muayeneleri yapılan öğrencilerden 140 kişi Anamur\'a getirildi.

Ayrıyeten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınıç ise konuyla ilğili bir açıklama yaparak şunları dedi;

Değerli hemşerilerim,


KKTC\'den ülkemize dönen 140 vatandaşımız 14 günlük karantina sürelerini kontrollü bir şekilde tamamlamaları amacıyla az evvel devletimiz tarafından tahsis edilen Ören Mahallesi\'nde bulunan öğrenci yurduna getirilerek yerleştirilmiştir.

Yurda yerleştirilen vatandaşlarımızın tamamı ülkemize giriş yaptıkları andan itibaren sağlık kontrolünden geçirilmiş Corona Virüsü bulgusu başta olmak üzere herhangi bir sağlık sorununa rastlanmamıştır.

14 günlük karantina süresini kontrol altında ve sosyal izolasyon kurallarına uygun bir şekilde tamamlamaları şarttır.

Karantina altına alınan vatandaşlarımızın yurt binası dışarısına çıkması veya herhangi bir şekilde bulundukları alan dışında bir temasta bulunması söz konusu olmayacaktır.

Belediyemiz gerek yurt çevresinde, gerekse ilçemiz genelinde Corona Virüsü\'ne yönelik önlemlerini 2 katına çıkartacak, halkımızın sağlığı için 24 saat esasına göre çalışmalarını aralıksız sürdürecektir.

Vatandaşlarımızdan ricam, kendilerini karantina altına almaları, sosyal izolasyon, hijyen ve kısıtlama kurallarına 2 kat daha fazla dikkat etmeleridir.


Hidayet Kılınç
Anamur Belediye Başkanı












(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER