Aracını Ehliyetsiz Kullanmak İsteyenler Nüfus Müdürlüklerine Koşuyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aracını Ehliyetsiz Kullanmak İsteyenler Nüfus Müdürlüklerine Koşuyor!
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Aracını Ehliyetsiz Kullanmak İsteyenler Nüfus Müdürlüklerine Koşuyor!Ehliyetlerle ilgili yapılan son düzenlemede araç sahipleri artık hem Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarını hem de ehliyetlerini tek bir kartta birleştirebilecek.

Ehliyetlere yönelik milyonlarca araç sahibinin hayatını kolaylaştıracak olan yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan yeni düzenlemede artık ehliyet ve TC kimlik kartınızı ayrı ayrı taşıma zorunluluğu ortadan kalkıyor.

BİRLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Sürücülerin kimlik kartı ve ehliyetlerini birleştirmek için ilk olarak en yakın Nüfus Müdürlüğü'nden randevu alması ve bu işlem için gerekli olan belgeleri hazırlaması gerekiyor.

İşte o süreç:

 

6/12

Adına Randevu Alınacak Kişiyi Seçin.

Randevu Saatini Seçin.

Gerekli Belgeler ve İşlem Süreci

7/12

Nüfus Müdürlüğü'nden randevu alınması ile beraber ardından, eğer yeni kimlik kartınız ve yeni sürücü belgeniz varsa, kimlik ile ehliyet birleştirme işlemi için başka bir belge istenmez.

8/12

Yeni kimlik ve ehliyeti teslim ettikten sonra birleştirme işlemi otomatik olarak yetkililer tarafından yapılacak ve birleştirilmiş kimlik kartınız birkaç gün içinde adresinize teslim edilecek.

9/12

BİRLEŞTİRME İŞLEMİ ÜCRETSİZ Mİ?

Birleştirme işlemi tamamen ücretsiz olduğu da belirtiliyor. Ancak yeni ehliyet almak için 15 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Bu ücreti vergi dairelerinden, online olarak veya bankalara giderek gerçekleştirebilirsiniz.

10/12

Eğer hem ehliyetiniz hem de kimliğiniz eskiyse, önce yeni kimlik başvurusunu yapmanız gerekir. Yeni kimlik başvurusu için 130 TL harç bedelini ödediğinizi gösteren belge ve son 6 ayda çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile randevu saatinde nüfus müdürlüğüne giderek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra yeni ehliyet ve birleştirme işlemi için başvuruda bulunarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

11/12

Dikkat Edilmesi Gerekenler;

Birleştirme işlemi için hem kimliğinizin hem de ehliyetinizin yeni olması gerekmektedir.

Kimlik veya ehliyetinizden biri eskiyse, önce yenileme işlemi yapmanız gerekmektedir.

Birleştirme için vatandaştan herhangi bir ücret ya da belge talep edilmez.

12/12

Yenileme işlemi sırasında biyometrik fotoğrafın son 6 ay içinde çekilmiş olması önemlidir.

Harç bedelini ödediğinize dair belgeyi yanınızda bulundurmalısınız.

Eski ehliyetiniz veya kimliğiniz de yanınızda olmalıdır.

Bu düzenleme ile vatandaşların hayatı büyük ölçüde kolaylaşacak ve kart karmaşası sona erecek.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Randevu Al sayfasını açarak "TC Kimlik Kartına Sürücü Belgesi Ekleme" seçeneğine tıkladıktan sonra çıkan ekranı onaylayın.

Kişisel bilgilerinizi girdikten sonra da il ve ilçe seçimi yapın.

Adına randevu alınacak kişiyi seçerek randevu saatini seçtikten sonra Gerekli Belgeler ve İşlem Süreci'ne tıklıyoruz.

Nüfus Müdürlüğü'nden randevu alındıktan sonra, eğer yeni kimlik kartınız ve yeni sürücü belgeniz varsa, kimlik ile ehliyet birleştirme işlemi için başka bir belge gerekli değil

Yeni kimlik ve ehliyetin teslim edilmesinin ardından birleştirme işlemi otomatik olarak yetkililerce yapılacak ve birleştirilmiş kimlik kartı birkaç gün içinde adresinize teslim edilecek.

BİRLEŞTİRME İŞLEMİ TAMAMEN ÜCRETSİZ

Birleştirme işlemi tamamen ücretsiz yapılacak. Ancak yeni ehliyet almak için 15 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Bu ücreti vergi dairelerinden, online olarak veya bankalara giderek gerçekleştirebilirsiniz.

EHLİYET VE KİMLİK ESKİYSE NE YAPMALIYIM?

Hem ehliyetiniz hem de kimliği eski olan vatandaşların önce yeni kimlik başvurusu yapması gerekiyor. Vatandaşların yeni kimlik başvurusu için 130 TL harç bedelini ödediğini kanıtlayan belge ve son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile randevu saatinde nüfus müdürlüğüne gitmesi gerekiyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Resmi Gazetede Yayımlandı ! Anamur’a Ağır Ceza Mahkemesi KurulduÖnceki Haber

Resmi Gazetede Yayımlandı ! Anamur’a Ağı...

9 Temmuz 2024 Anamur Muz Fiyatı 22 TLSonraki Haber

9 Temmuz 2024 Anamur Muz Fiyatı 22 TL

Yorum Yazın